Bakan Gül: Lüks otelde tatil yapmadım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bazı basın yayın organlarında eşi ve çocuklarıyla birlikte 'lüks tatil' yaptığı iddialarını yalanlayarak, "Ödediğim otel ücreti ülkemizdeki turizm sektörü şartlarında olağan düzeydedir. Şahsıma özel olarak yapılmış bir indirim söz konusu değil" dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, bir gazetenin 17, 18 ve 19 Ağustos 2005 tarihli nüshalarında yalanlanan bazı yazılarda şahsıyla ilgili asılsız iddialar ve haksız eleştirilerde bulunulmasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti. "Öncekle bir vatandaş ve ayrıca bir siyasetçi olarak, bütün hayatım boyunca yöneticilerin hesap verebilir olmaları gerektiği ilkesine ve şeffaflığa önem verdim" diyen Gül, bu bakımdan sadece 2 gün ve 3 gece olarak kullanma fırsatı bulabildiği tatille ilgili söz konusu iddiaları cevaplama ihtiyacı duyduğunu kaydetti. Gül, açıklamasına şöyle devam etti:

"Eşim ve oğlumla beraber Bodrum İber Otel'de 15-16 Ağustos 2005 tarihlerinde 2 gün, 3 gece kaldık. Toplam otel ücreti olan bin 575 YTL'yi oteldeki ikametimiz bittiği anda ve söz konusu yalanlardan önce tarafımızdan bizzat ödenmiştir. Görüldüğü gibi otel ücreti ülkemizdeki turizm sektörü şartlarında olağan düzeydedir. Şahsıma özel olarak yapılmış bir indirim söz konusu değildir. Turizm sektörümüzün özellikle yerli müşterilere dönük pazarlama ve işletme uygulamaları çerçevesinde bu tür ücretlerin uygulandığı herkesçe bilinmektedir. Sonuç itibariyle, hakkımda yapılan sözkonusu yayınlar gerçeklerden uzak olup, iyi niyetle bağdaşmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber