Eroğlu: Barajları teröre önlem olsun diye inşa etmiyoruz/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şırnak'ta yapılan 11 barajdan 3'ünün su tutmaya başladığı belirterek, "Bazı çevreler bu barajların teröre önlem almak için yapıldığını düşünüyor. Ama bunun terörle ilgisi yok. Barajlar taşkın koruma ve elektrik üretimi için yapıldı" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde yapılacak 'Çayüstü Göleti ve Sulaması', İhsaniye İlçesi'ne yapılacak 'Döğer Emre Göleti ve Sulaması' ile İscehisar İlçesi'ne yapılacak 'Karaağaç Göleti ve Sulaması' projelerini basına tanıttı. Korel Termal Otel'deki toplantıda konuşan Bakan Eroğlu, Mersin, Hatay ve Muğla'da çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi. Yangınlarda terör etkisi olmadığını anlatan Bakan Eroğlu, "Yangınların terörle ilgisi yok. Özellikle bu hafta etkili olan sıcaklar orman yangınlarına neden oldu. Yine dün Afyonkarahisar'ın Dazkırı İlçesi'nde aynı anda birkaç noktada çıkan yangın da söndürüldü" dedi.

BARAJLARDAN ELEKTRİK ELDE EDİLECEK

Şırnak'a yapılan 11 barajdan 3'ünün su tutmaya başladığını kaydeden Bakan Eroğlu, bu barajların terör olaylarının önüne geçilmek için inşa edilmediğini söyledi. Türkiye'nin her yerine baraj ve gölet yaptıklarına değinen Eroğlu, şöyle dedi:

"Baraj projeleri teröre karşı yapılmış gibi algılandı. Ama barajlar taşkın koruma ve elektrik üretimi için yapıldı. Türkiye'nin tamamı bizim toprağımız. Nasıl ki Afyonkarahisar'a yapılıyorsa Şırnak'a da baraj ve gölet yapıyoruz. O bölgedekiler de bizim insanımız."

TÜRKLER KADAR KÜRTLER DE PKK'NIN DÜŞMANI

Terörün etkisi altındaki bölgenin susuzluk çektiğini belirten Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"PKK dini, inancı olmayan farklı bir yapı. O bölge de su istiyor. Oradaki insanlar da bizim vatandaşımız. O kardeşlerimize de su götüreceğiz. Onlar da zaten PKK'nın düşmanı. Türkler kadar Kürtler de PKK'nın düşmanı. PKK en büyük sorunu onlara yaşatıyor. PKK'nın onlarla bir alakası, irtibatı yok. PKK'nın dini ayrı inancı ayrı, hain. Oradaki vatandaşlarımız bence öyle değil."

'CHP İL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'a yapacağı ziyarete de değinen Bakan Eroğlu, CHP İl Teşkilatı'nın ziyareti basına duyururken gönderdiği elektronik postaya da gönderme yaparak, "Kılıçdaroğlu 'İl Başkanı' olarak lanse edilmiş. Bir muhalefet il başkanı, pardon pardon ben de şaşırdım genel başkanı Afyonkarahisar'a geliyor. Ben hep muhalefet genel başkanları Afyonkarahisar'a bir çivi bile çakamaz diyorum. Kılıçdaroğlu Afyon'a gelirken bir iğne getirirse biz de memnun oluruz. Hiç olmazsa müzede bir hatıra olarak saklarız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber