Bu hafta havalar nasıl olacak? - Haritalı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin akşam saatlerinden itibaren Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinde Trakya kesiminde, gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında görülecek yağışların, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgeler ile Akdeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, öğleden sonra Marmara'nın batısında, akşam ve gece saatlerinde Marmara bölge geneli ile Batı Karadeniz'in kıyı kesiminde kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, Trakya kesimi ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa Yakası, gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunun sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Zonguldak, Düzce ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Bölgenin kıyı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Bölgenin doğusunun parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber