Bozuyük İmam Hatip Ortaokulu, 14 yıl sonra yeniden açılacak

Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Oğuz, 8 yıllık kesintisiz eğitim sisteminin hayata geçmesinin ardından kapatılan İmam Hatip Ortaokulu'nun, 14 yıl aradan sonra yeniden açıldığını söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni açılacak ortaokula talebin çok yoğun olduğunu belirterek, ilk etapta 2 sınıf açmayı planladıklarını belirtti.

Yönetmelik gereği lise ve ortaokul kısmının ayrı binalarda olması gerektiği için bina ve yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydeden, Oğuz, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar ortaokul için 34 öğrencinin kaydını yaptık. Ancak ikinci sınıfı açmakta zorlanıyoruz. Uzun bir aradan sonra açılan ortaokul için velilerin yoğun talebiyle karşılaşıyoruz. Müstakil bir ortaokul olsa 4 sınıf birden açabiliriz. Yer sıkıntımızın çözümü için yetkililer gerekli çalışmayı sürdürüyor. Okulumuz için ilk yapıldığı yıllarda olduğu gibi hayırsever ve duyarlı vatandaşların bu konudaki yardımlarını da bekliyoruz. Ana binamızın yanındaki ek binamızın da bir an önce bitirilmesi gerekiyor."

2012-2013 eğitim öğretim döneminde faaliyete geçecek Fatih projesiyle birlikte teknolojik anlamda okullarının hiçbir sıkıntısı olmadığını dile getiren Oğuz, her yıl üniversite yerleştirmelerde ilçede ilk 4 okul arasında olduklarını kaydetti.

***

-Bozüyük Belediyesi itfaiye çalışmaları

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurrahman Kışçı, haftanın 7 günü 24 saat görevlerinin başında olduklarını bildirdi.

Kışçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların meydana gelebilecek yangınlara karşı tedbirli olması gerektiğini belirterek, özellikle yaz aylarında anız yangınlarının çok ciddi problemler teşkil ettiğini söyledi.

Temizlik amaçlı olsa dahi ateş yakılmaması gerektiğini vurgulayan Kışçı, küçük bir kıvılcımın büyük ormanlık alanlarının yok olmasına neden olabileceğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızı, yangına neden olacak davranışlardan kaçınmaları için daha hassas olmaya davet ediyoruz. Yangınlar, en çok sigara izmariti ve kırık cam parçalarının alev almasıyla meydana geliyor. Piknik alanlarında bir sigara izmariti ya da güneş ışınlarına maruz kalan kırık camlar ve pet şişeler mercek görevi görerek yangın çıkarıyor. Vatandaşlarımızın piknik amaçlı gittikleri piknik alanlarında yangına mahal verecek unutkanlıklarda bulunmamaları gerekiyor. Bozüyüklüler dikkatli olur ve küçük önlemler alırlarsa, yangınlar en aza iner."

Kışçı, vatandaşların en büyük görevlerinden birisinin çevrede en önemli unsur olan ormanları korumak olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber