Bakan Akdağ: Sigara yasağına GPS'li takip geliyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara yasağının uygulanması için GPS'li takip sistemini uygulaması başlatacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, ev ortamında sigara kullanılmasının yasaklanması ile ilgili bir yasa hazırlamayacaklarını açıkladı. Akdağ, bu konu ile ilgili mücadelenin, vatandaşlar tarafından verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı Tütün Çalışanları Tütün Kullanımı Araştırması ile ilgili düzenlenen basın toplantısına katıldı. Konu hakkında bilgi veren Hak Sağlık Kurumu Başkanı Mustafa Aksoy, projenin Eylül ayında tüm Türkiye'de uygulamaya başlatılacağını bildirdi. GPS'li sistemle, sigara ihlali yapıldığı tespit edilen bölgeye, harita üzerinden takip edilen görevlilerin çok hızlı aktarabileceğini ifade eden Aksoy, yasağın uygulanması noktasında vatandaşların Alo 184'ü arayarak yaptığı şikayetlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşeceği bilgisini verdi.

"EVDE YASAĞA, YASA YOK"

Programda gazetecilerin sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Evde sigara kullanılması önlemek için bir yasa çıkarılacak mı?" sorusuna, böyle bir çalışmamız yok. Çünkü yasanın pratikte uygulanması noktasında bir takım sıkıntılar çıkabilir. Bu açıdan vatandaşlarımızın bu konuya dikkat etmesi gerekiyor." şeklinde cevap verdi.

"AMBULANSLARLA SURİYE'YE SİLAH TAŞINMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Suriye'deki muhaliflere ambulanslarla silah yardımı yapıldığına dair basında haberlerin yer aldığını hatırlatması üzerine ise Akdağ, "Böyle bir yardımın yapılmadığını daha önce açıkladık. Bu tür iddialar bir temele bağlı olarak gündeme getirilmeli. Bu şekilde bir yardım yapılmamıştır." dedi.

Bakan Akdağ sigara kullanımında bakanlığa bağlı sağlık çalışanlarının 2007-2012 yılları arasında kullanım oranının yüzde 21'e gerilediğini de kaydetti.

Sigara yasağıyla ilgili yasanın uygulanması noktasında mülki idare amirlerine büyük görevler düştüğünü kaydeden Akdağ, çalışanların sigarada olduğu gibi obeziteyle mücadelede de vatandaşlara örnek olacağını ifade etti.

Bakan Akdağ, programın sonunda sigarayı bırakan sağlık çalışanlarına plaket ve çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber