Prof. Dr. Işıkdoğan: Hastaların koridorda uyuması beni incitiyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Işıkdoğan, hastaların hastane koridorlarında uyuduklarının görmesinin kendisini incittiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2012 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Işıkdoğan, hastaların yaşadığı sorunların çözümü konusunda gayret içinde olduklarını belirtti.

Hastanenin bugünkü gelişmişlik düzeyinden daha ileri noktalara taşınması için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Işıkdoğan, "40 yatak kapasitesiyle bölgenin en büyük onkoloji hastanesine sahibiz. Hastalarımızın yaşadığı sorunu biliyoruz. Çözümü için mesai arkadaşlarımla ve üst yönetimimizle birlikte aralıksız çalışıyoruz. Gerekli olanakların sağlanması ve iç dinamiklerimizin hareketlenmesi ile hastanemizin bugünkü durumundan çok daha iyi düzeye geleceğine yürekten inanıyorum.? şeklinde konuştu.

Tıbbi onkoloji bölümüne bağlı kemoterapi uygulama ünitesinin aynı anda 40, günde ise yaklaşık 100 hastaya kemoterapi hizmeti verdiğini belirten Prof. Dr. Abdurrahman Işıkdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek robotik sistem kullanılan kemoterapi uygulama ünitesinde hastalara ferah bir ortamda kemoterapi uygulandığını ifade etti.

Tedavileri uzun süren kanser hastalarının daha rahat, daha hijyen ve daha huzurlu bir ortamda olmaları gerektiğini söyleyen Işıkdoğan, ?Hastaları hastane koridorlarında ve sandalye üzerinde uyuduklarını görmek canımı incitiyor. Bu hastaların mağduriyetlerini gidermek ve daha rahat bir ortamda kalmaları için birkaç yataklık pansiyon veya otel yapmayı düşünüyoruz. Ancak bunu gerçekleştirmek için gerekli maddi imkâna sahip değiliz. Bu konuda çeşitli projeleri sunmayı hedefliyoruz Aynı zamanda bu konuda hayırsever iş adamları, ilaç firmaları ve müteahhitlerimizin yardımlarını bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber