KPSS puanıyla kadrolu öğretmen olan sözleşmeliler, hayal kırıklığı yaşadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ağustos 2012 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan değişiklikler olumlu olmakla birlikte; "açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama ile öğretmen olarak atanmayı bekleyen memurlar" öğretmenlik için yapılan KPSS sınavına girmedikleri için mağdur olmuşlardır.

Ayrıca ?Sözleşmeli iken KPSS ile kadroya geçenler Bakanlıktan çözüm bekliyor? haberimizde sözleşmeli öğretmen iken kadrolu atama dönemlerinde KPSS puanı ile kadroya atanan öğretmenler hakkında dile getirdiğimiz sorunların çözümüne yönelik Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerini Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı hazırlamasına karşılık bir yıldan fazla bir zaman geçmesine karşılık bir gelişme yaşanmamıştır.

MEB, daha önce bir gecede 18 yönetmelikte değişiklik yapmıştır. Bir yıldır söz verilen ve taslağı yayınlanan düzenleme, bugünkü atama ve yer değiştirme yönetmeliği değişikliğinde yer almamıştır. Sözleşmeli öğretmen iken kadrolu atama dönemlerinde KPSS puanı ile kadroya atanan öğretmenler, haklarında bir değişiklik olmadığını görünce hayal kırklığına uğramışlardır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber