Hacılar belediyesinde ikramiye krizi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2005 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkale'nin Hacılar Beldesi Belediyesi'nde çalışan bir grup işçi, Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Arap Osman Baran'ı ziyaret ederek, Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bodur'un kendilerine baskı yaptığını iddia etti.

Hacılar Belediyesi'nde çalışan 16 kişilik bir işçi grubu, Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Arap Osman Baran'ı ziyaret etti. 2004 yılı ikramiyelerini alamadıkları için Hacılar Belediyesi'ni mahkemeye verdiklerini ifade eden işçiler, "Biz sadece emeğimizin karşılığı olan parayı istiyoruz. Başkan şu an geçici işçileri altın kafeste barındırıyor, kadrolu işçiyi bataklıkta batırıyor. Temmuz ve Ağustos ayında kadrolu işçisine 250 YTL verdi. Bu haksızlık. Bizim maaşımızın neti 600 YTL. Onların çocukları varsa bizimde çocuklarımız var. Biz hakkımız olanı istiyoruz" dedi.

Baran, "Bu kadar geliri olan bir belediyede nasıl oluyor da maaşlar ödenemiyor, ikramiyeler verilemiyor. İşçi arkadaşlarıma benim param yok gidin istediğiniz yere şikayet edin diyor, şimdi ise çocuğa harçlık verir gibi 250 YTL para veriyor. Bunların da çocuğu var" şeklinde konuştu.

İşçiler, "Şu an Hacılar Belediyesi'nde en az çalışan arkadaşımız 19 yıllık kadrolu işçi. Biz hiçbir zaman belediye işlerini kötüye kullanmadık. Bizim yaptığımız işi Türkiye Cumhuriyeti'nde hiç kimse yapmamıştır. Hacılar'a ne yapıldıysa, bu belediye işçilerinin sırtından yapılmıştır. Konuya siyasilerinde el atmasını bekliyor, mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber