Bakan Çelik: Yöneticiler Atatürk'ün arkasına saklanmasınlar

Haber Giriş : 28 Ağustos 2005 20:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ?Bazı yöneticiler yaptıkları yanlışlıkları Atatürk'ün ve Atatürkçülüğün arkasına sığınarak irtica yaygaraları ile bunu halktan ve gözden kaçırmaya, örtbas etmeye çalışıyorlarsa, bunu başaramazlar? dedi.

Çelik, ?Üniversitelerimize, ancak yardımcı oluruz. Hükümet olarak biz finansmanını temin ediyoruz. Personelini veriyoruz, gerek yurtiçinde, gerek yurtdışında üniversitelerimizin itibarının artması için üzerimize düşeni yapıyoruz. Halk kimin, ne zaman ne yaptığını çok iyi biliyor? diye konuştu.

Malatya'da bir giyim mağazasının açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bazı üniversitelerde ortaya çıkan usulsüzlük iddiaları sonrasında, rektörlerin siyasi baskı ve irtica ile ilgili iddiaları gündeme getirdiklerine ilişkin soruları üzerine, bu yanıtları verdi.

?4 YILLIK EĞİTİME HAZIRIZ?
Çelik, yeni eğitim-öğretim yılında liselerde 4 yıllık eğitime geçilmesine ilişkin soruları ise ?Türkiye 4 yıllık liseye fazlasıyla hazır. Bu hazırlıkların hesabı kitabı yapıldı. 4 yıllık eğitime durup dururken geçilmedi. Aslında 2 yıl önce geçilecekti. Biz gerekli hazırlıkları yapmak üzere 2 yıl erteledik. Şu ana kadar hiçbirproblemimiz yok, derslik problemimiz de yok, öğretmen problemimiz de yok. Herkes bunu bilsin? şeklinde yanıtladı.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber