Uğurludağ Beyoğlu Yayla Şenlikleri başladı

Çorum'un Uğurludağ ilçesinde bu yıl 9. su düzenlenen 'Beyoğlu Yayla Şenlikleri' başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenliklere Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, Uğurludağ Belediye Başkanı Adem İpek, Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uğurludağ Belediye Başkanı Adem İpek, geleneksel hale getirdikleri şenliklerin 9.sunu yapmaktan dolayı mutlu olduklarını kaydetti. İpek, "Kızılırmak projesinin ilçemiz sınırlarından geçen projelerinin biran önce tamamlanmasını istiyoruz. DSİ tarafından yapılan Gölcük mevkiindeki göletin yapım işlemlerinin hızlandırılmasını, ilçe şehir stadyumunun çimlendirilmesi için yardım ve desteklerinizi bekliyoruz." dedi.

Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise belediye başkanının taleplerinin takiplerinde olduğunu söyledi. Belediye başkanının isteklerinin bir kısmının projesinin yapıldığını, bir kısmının da ihalesinin tamamlanma sürecinde olduğunu söyleyen Uslu ''Kızılırmak Tımarlı Sulama Projesi bizim açımızdan gerek İskilip gerek Uğurludağ ve hatta Sungurlu'yu dahi kapsayacak çok ciddi bir projedir. Özellikle sulu tarım yapmak, ürün çeşitlemesine gitmek ve tarımı endüstriyel hale getirmek, çiftçilikten hayatını kazanmaya çalışan kardeşlerimizin imkânlarını, gelirlerini artırmak en büyük ve en öncelikli gündemimizdir. Çorum topraklarının yüzde 10'nu sulanmaktadır. Sulanabilen alanı yüzde 10'dan yüzde 20'ye çıkarttığımız takdirde çok önemli bir başarıya ulaşmış olacağız. Bütün bunları yapmak için birbirimizi dinlerken, saygıda, sevgide cömert davranmaya mecburuz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber