SEKA sayesinde, Osmanlı Türk musikisi yeni nesillere tanıtılıyor

Osmanlı-Türk musikisini yeni nesillere tanıtmak ve öğretmek amacıyla kurulan Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi (SEKA) Tarihi Türk Musikisi Topluluğu yeni dönem çalışmalarına Şef Dr. Erdoğan Akkanat yönetiminde başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müzik topluluğu ilk konserini SEKA'da gerçekleştirdi.

Müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konsere ilgi büyüktü. SEKA Tarihi Türk Musikisi Topluluğu'nu yöneten Şef. Dr. Erdoğan Akkanat, Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'ni (SEKA) 'Estetiğin musiki ile bütünleştiği eşsiz bir mekân' olarak değerlendirdi. Dr. Akkanat, ?Berlin Flarmoni Orkestrası konser ve çalışma salonu hariç burası kadar akustiği güzel, hijyenik ve mimari estetiğin musiki ile bütünleştiği bir mekan görmedim.? dedi.

Topluluğun çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Erdoğan Akkanat, bu seneki programa evc-ara makamı ile başladıklarını belirterek , " Evc-ara klasik takımı bütünüyle icra edilecek. Amaç yeni nesillere atalarımızdan miras kalan Osmanlı-Türk Musikisini tanıtmak, öğretmek ve yaymak suretiyle hem sevdirmek hem de unutulmamasını sağlamaktır? dedi. Dr. Erdoğan Akkanat bu çerçevede kapılarının ve gönüllerinin tüm musiki severlere açık olduğunu hatırlattı.

SEKA Tarihi Türk Musikisi Topluluğu koro çalışmalarını sezon boyunca sürdürecek. Çalışmalar Cumartesi günleri 13.00 ile 16.00 arasında gerçekleştirilecek. Koroya girmek isteyen vatandaşlar Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'ne gelerek başvuru yapabiliyor. Ayrıca çalışmalar için 270 01 00 numaradan bilgi alınabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber