Emekli Tuğgeneral Solmaztürk: Gece mühimmat ikmali yapılmaz

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, acil olmadığı sürece mühimmat sayımı ve ikmalinin gece yapılmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde düzenlenen bir konferansa katılan Solmaztürk, daha sonra Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri gezdi. Gezi sırasında, Afyonkarahisar'da dün gece meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu patlamayı değerlendirdi.

Kışlalarda acil durum haricinde mühimmat depolarında çalışma yapılmadığını söyleyen Haldun Solmaztürk, güvenlik tedbirleri çerçevesinde mühimmatın olduğu kısımlarda elektrik bulunmadığını vurguladı: ?Elektrik olmayan yerde, gece çalışma da yapılmaz. Aydınlatmalar suni olarak yapılıyor. Dolayısıyla gecenin o saatinde bu işin yapılmasını yadırgadım. Bu açıklanabilir bir durum değil. Bir de bu kadar kalabalık askerle bu işin yapılması da ayrı bir muamma.?

Patlamanın büyük ihtimalle tedbirsizlikten kaynaklanmış olabileceğini belirten Solmaztürk, kasıt da aranması gerektiğini vurguladı. Patlamanın bir PKK sempatizanı tarafından da yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde durulması gerektiğine dikkat çekerek, ?Patlayan mühimmat el bombasıdır deniyor. Tesadüfen kolayca patlaması sözkonusu olamaz. Birinin pimini çekmesi lazım. Geçmişte örnekleri yaşadık. Karakollarımızdan ayrılıp PKK'ya katılanlar oldu. Bunları gözardı etmemek gerek. Olaya kazadır da denemez, kaza değildir de denemez. PKK sempatizanı bir askerin işi olma ihtimali yüksek.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber