Emniyet, Komiser yardımcılığı sınav sorularının çalındığı iddialarını yalanladı

Haber Giriş : 05 Eylül 2005 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber haber10.com sitesinden alınmıştır.


Komiser yardımcılığı kursu yazılı sınavı

Komiser yardımcılığı kursu sınavı 20 ağustos tarihinde 15 bölge merkezinde milli eğitim bakanlığı tarafından il emniyet müdürlükleri ile koordineli bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Sınava 13.540 polis memuru katılmıştır.

Komiser yardımcılığı kursu yazılı sınavında mesleki konulardan sorulan sorular, sorulacak soru sayısının üç katı oranında polis akademisi başkanlığınca hazırlanarak milli eğitim bakanlığına gizlilik esasları içerisinde teslim edilmiş, genel kültür ve atatürk ilkeleri ve inkılâp tarihi konularındaki sorular ise Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanmıştır.

Komiser yardımcılığı kursu yazılı sınavlarının değerlendirilmesi Milli Eğitim Bakanlığı eğitim teknolojileri genel müdürlüğü tarafından yapılarak, 2005 yılı için bakanlık makamınca belirlenen (205) erkek (10) bayan polis memurunun başarı sıralaması yine Milli Eğitim Bakanlığı eğitim teknolojileri genel müdürlüğünce yapılarak oluşturulan liste kendilerinden alınmıştır.

Sınavda sorulan ve polis akademisi başkanlığınca oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan sorulardan (4) adedin, itirazlar sonunda yeniden ilgili komisyon tarafından değerlendirilmesi sonucu hatalı olarak hazırlandığı ve bu soruların bütün adaylar için doğru kabul edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Hatalı hazırlanan (4) soru bütün adaylar için doğru kabul edilerek yapılan değerlendirme bütün adaylara uygulanmıştır.

Sınavda en yüksek puan alan adaylar Giresun Emniyet Müdürlüğü, Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, Bursa Emniyet Müdürlüğü olarak sıralanmaktadır. En yüksek puan alan adayların ayrı ayrı bölgelerde sınava katıldıkları görülmekte olup soruların çalındığı iddiaları da gerçek dışıdır.

Polis meslek yüksek okulları
2005-2006 eğitim öğretim yılında polis meslek yüksek okullarına ösym tarafından yapılan üniversiteye giriş sınavında puan türlerinin en az birinden 195 ve üstü ham puan almış toplam 86.431 kişi müracaat etmiştir.

25 temmuz-5 ağustos tarihlerinde sınav merkezlerinde yapılan ön mülakat neticesinde 74.528 kişi yazılı sınava girmeye hak kazanmıştır.

21 ağustos tarihinde yapılan yazılı sınavda başarılı olan 390 bayan 6.610 erkek toplam 7.000 kişi 24 polis meslek yüksek okulunda 5 eylül tarihinde intibak eğitimine başlayacaktır.
Geçen hafta içerisinde polis meslek yüksek okullarında verilen eğitimlerle ilgili bazı haberler yer almıştır.

Genel müdürlüğümüz tarafından polis meslek yüksek okullarında verilen eğitimi değerelendirme için akademik danışmanlar tarafından bir araştırma yaptırılmıştır.

Bu okullarda verilen eğitimlerin; eğitim ortamları, müfredatı, eğitici, yönetici, staj vb yönlerden etkinliğini ve ihtiyaca cevap verebilme durumlarını ölçme; öte yandan bu okullardan mezun olarak emniyet teşkilatının değişik birimlerinde görev yapan polis memurlarının, hem okuldaki eğitim ortamlarına ilişkin görüşlerini hem de aldıkları eğitimin meslek hayatındaki yansımalarını tespit ederek, polis meslek yüksek okullarının, geleceğine ilişkin alınacak kararlarda bu tespitlerden faydalanmak araştırmanın temel gerekçesini oluşturmaktadır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber