Başbakan: Şuan, yol haritamız içinde kabine değişikliği yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan kabine revizyonu yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine ?Şu anda bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil? dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Azerbaycan'a hareketinden önce düzenlediği basın toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan ?30 Eylül'deki kongrenin ardından kabinede revizyon yapılacağı yönünde yorumlar, beklentiler var. Kabinede revizyon yapacak mısınız kongrenin ardından?? sorusu üzerine şunları söyledi:

Kabinelerin değişimi, yenilenmesi, bunlar kongrelerle paralel giden işler değildir. Yani kongrelerin dışında da kabinelerde değişiklik yapılabilir. Ama şu anda bizim yol haritamızın içinde böyle bir şey söz konusu değil. Şimdi tamamen odaklandığımız 30 Eylül'deki inşallah ustalık döneminin güçlü bir siyasi yapılanmasını sağlamaktır. Gördüğünüz gibi partimize olan katılımlar gerek Türk siyasetinin içinde bulunmuş arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin katılımı var, bunun dışında birçok Türkiye'deki ilçe, belde belediyelerinden talepler var ve bunların katılımı yapılıyor. Şu an itibarıyla da yine aynı şekilde 30 Eylül'e kadar bu tür katılımlar devam edecektir.

Milat değil

Bu katılımlarla birlikte de inşallah ayın 30'unda Ankara Arena'da Türk siyasetinde her yönüyle örnek bir kongreyi ortaya koymayı hedefliyoruz. Bunun içinde şu anda bütün altyapı hazırlıklarını yapıyoruz. Yalnız, bu kongremiz bizim için milat değildir, onu söyleyeyim. Bizim miladımız 14 Ağustos 2001'dir. Orada başladı bu süreç. Şimdi güncelleme var ve bu güncelleme ile birlikte de daha da güçlenerek devam eden bir süreç vardır. Bu siyasi reformların yanında ekonomik alanda neler yapacağız, dış politikada neler olacak, ülkemizde terörle mücadelede ne gibi adımlar attık, bunları konuşacağız. Gerek bölgesel, gerek uluslararası bazdaki gelişmeleri nasıl daha ince dokuyacağız, bunu da dış politika başlığı altında inşallah işleme fırsatı bulacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber