Belediyelerin nikah dairesi kavgası

Sarıyer Belediyesi tarafından Darüşşfaka Metro İstasyonu üzerinde yapılmak istenen evlendirme dairesi, Sarıyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaat malzemeleri gece yarısı Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından alınan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ?Malzemelerin 04.00'da alınmasının nasıl izahı olabilir? Biz de karşılarına çıkıp cenk mi edelim? ? dedi. Büyükşehir Belediyesi ise, kendilerinden izin alınmadığı için malzemelere el konulduğunu ancak izinler tamamlanıncaya kadar inşaat yapılmaması şartıyla malzemelerin Sarıyer Belediyesi yetkililerine teslim edildiğini açıkladı.

Sarıyer Belediyesi tarafından Darüşşafaka Metro İstasyonu üzerine yapılması planlanan ?Sarıyer Belediyesi Derbent Evlendirme Dairesi ve Kültür Merkezi' inşaatı için Sarıyer Belediyesi yetkilileri gerekli malzemeleri inşaat alanına bıraktı. Dün sabaha karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle malzeme çadırları ve el ekipmanlarını söküp götürdü.

Olayın ardından inşaat alanına gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine tepki gösterdi. Yerin Sarıyer Belediyesi'ne ait olduğunu söyleyen Genç, ?Büyükşehir Belediyesi yapması gereken şeyi yapmadı. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile konuştum. Topbaş bana ?Paramız yok, siz yapın.' dedi. Kendi olanaklarımızla yapmaya başladık. Bir proje süreci vardı. Proje onaylandı. Sonrasında da ruhsatlandırdık. 1,5 yıldır da nezaketen bekliyorduk. Maalesef bugüne kadar bir yaklaşım söz konusu olmadı. Biz de ihalemizi yaptık. İlgili firma da gerekli çalışmalara başladı. Dün gece yarısı 60 kişilik zabıta grubu, malzeme çadırlarını ve el ekipmanlarını söküp götürmüş. Ayıp, bir olay.? diye konuştu.

Uzun süre Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden randevu almaya çalıştıklarını anlatan Genç, ?Biz de 61 kişiyle karşılarına geçip ?Daruşşafaka Metro Meydan Muharebesi' diye cenk mi ettirelim? Siyaseti, düşünceyi arka plana atıp, vatandaşa hizmet etmemiz lazım. Bu nikah salonu buraya yapılacak ve vatandaş burada nikahını kıyacak. Bu kadar da basit.? ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi: ?Sarıyer Belediyesi, Darüşşafaka Metro İstasyonu üstünde yapmak istediği inşaat için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden nihai izin ve görüş almamıştır. Sarıyer Belediyesi tarafından gerçekleştirilmek istenen inşaat için getirilen malzeme, İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından dün alınmış, bugün izinler tamamlanıncaya kadar inşaat yapılmaması şartıyla kendilerine iade edilmiştir. Dolayısıyla yıkım iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber