Denizin bereketi tezgaha yansıdı, Hamsi 1 Liradan satıldı

Eskişehir'de bir balıkçı, Karadeniz'den getirdiği 7 ton hamsiyi 1 liradan satınca, vatandaşlar dükkanın önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 yıldır vatandaşa ucuz balık satan balıkçı, bu sayede düşük gelirli vatandaşların sofralarına balık girmesini sağlıyor.

Eskişehir'in Arifiye Mahallesi Belediye Sokak'ta faaliyet gösteren bir balıkçı dükkanı, 3 yıldır uyguladığı ucuz balık kampanyasını bu yıl da devam ettirdi. Karadeniz'den TIR'larla getirttiği bin 500 kasa balığı 1 liradan satan balıkçı dükkanı önünde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Piyasada kilosu 4-5 liradan satılan hamsinin 1 liraya inmesi, vatandaşların yüzünü güldürdü.

Her sene kilosu 1 ya da 2 liraya hamsi sattıklarını söyleyen dükkan sahipleri, vatandaşın gösterdiği ilgilinden memnun olduklarını belirtti. Açılış yıl dönümlerinde vatandaşa ucuz balık yedirmek için her yıl balığı indiren dükkan sahipleri bu sayede düşük gelirli vatandaşların da bol bol balık yediğini ifade etti.

Dükkan sahibi Ramazan Sütçüoğlu, vatandaş için her yıl bu kampanyayı yapacaklarını söyledi. Sütçüoğlu, ?Bu kampanyada 3'üncü senemiz oldu. 15 gün sonra da yeniden 1 liraya satacağız. Bugün bin 500 kasa balık geldi. 7 ton balık yapıyor. Nasip olursa bitireceğiz. Vatandaşın alım gücü yüksek değil. 1 Lira cazip geliyor vatandaşlara. Bir kilo yerine 5 kilo balık alıyorlar. Herkesin işine geliyor.? ifadelerini kullandı.

Ucuz balığı duyarak dükkan önünde kuyruk olan vatandaşlar da kampanyadan memnun olduklarını belirtti. Denizin bereketinin tezgahlara, oradan da sofralara yansıdığını kaydeden vatandaşlar, kampanyayı düzenleyen firma yetkililerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber