Ulus'taki tarihi dokuyu örten metruk yapılar yıkılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus'taki tarihi dokuyu örten salaş ve metruk yapıların yıkımlarına devam ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda birinci derece arkeolojik kazı alanı üzerinde bulunan genelevdeki 28 binanın yıkımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, buradaki işletmecilerin, daha önce yıkılan duvarların yerine yeniden yaptıkları kaçak duvarı ve derme çatma yapıları yıktı.

Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, geçtiğimiz yıl mahkeme kararlarıyla Tarihi Roma Antik Tiyatro'nun üzerine inşa edilen, metruk haldeki 28 binayı ve buraları çevreleyen duvarı yıkmıştı. Genelev işletmecileri de mahkeme süreci devam eden ve kalan 2 binayı çevreleyen yeni bir duvar örmüş ve derme çatma binalar inşa etmişti. İşletmecilerin bu yasa tanımayan davranışı mahkeme kararıyla yine engellendi ve büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bu kaçak yapılar yeniden yıkıldı.

Ulus'u Hacı Bayram'dan, Kale'ye, Hisarpark'tan, Hıdırlıktepe'ye kadar yeniden ele alan, alt yapısından, tarihin yeniden ortaya çıkarılmasına kadar pek çok çalışmayı zorlu ve itinalı bir şekilde yürüten büyükşehir belediyesi, bölgedeki tarihi örten binaları ortadan kaldırmaya da devam ediyor. Ankara tarihine ışık tutacak çalışmaların süreceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı yetkilileri, ?Biz Ankara'nın daha güzel olması için, tarihimizin daha net anlaşılması için çalışıyoruz. Tarihi örten, onu çirkinleştiren her türlü yapı yıkılacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber