Telekom ihalesi iptale mi gidiyor?

Haber Giriş : 10 Eylül 2005 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) Antalya'da yaptığı toplantı her açıdan ilginçti. OYAK yöneticileri bu toplantıda "TÜPRAŞ ve Erdemir" için iddialı bir şekilde ortaya çıktılar. Ancak daha da ilginci OYAK yöneticilerinin Telekom için de hala istekli olmalarıydı. Telekom ihalesinde "normal süreç" tamamlandı ve Oger Telecom kazandı. Ancak şu anda satışın durdurulması için Danıştay'da Türkiye Haber İş Sendikası'nın açtığı dava sürüyor.

Danıştay'ın 5 üyesinden ikisinin Özelleştirme İdaresi'nin savunması bile alınmadan yürütmeyi durdurma kararı verilmesi yönünde görüş belirttiği biliniyor. İşte bu sürecin sonucu ihalenin iptaline kadar giderse OYAK, Telekom'u da almak istiyor. OYAK Genel Müdürü Çoşkun Ulusoy Antalya'da iş ortaklarına şöyle bir konuşma yaptı:
Türk Telekom, TÜPRAŞ, Erdemir gibi kuruluşlar özelleştirilmemeli. Ben kişisel olarak bunların satılmasını istemiyorum. Ama madem özelleştiriliyor bunları özel şirket giysisi giymiş yabancı devletlere kaptırmamak için bugüne kadar biriktirdiğimiz rezervleri masaya koyacağız".

'Yargıdan dönebilir'
Ulusoy bu konuşmasından sonra bir grup gazeteciyle yaptığı toplantıda da bu sözlerini şöyle açtı: "Görüyoruz ki Türk Telekom henüz bir neticeye bağlanmadı. Bir müddet daha bağlanamayıcağa benziyor. Ancak gazetelerin yazdığı ve bizim de Ankara'da bazı kaynaklardan duyduklarımız ihalenin yargıdan dönebileceği. Böyle bir durumda biz de koşullara bakar ve talip olabiliriz. Ancak fiyatın bugünkü rakamı yeniden yakalayabileceğini düşünmüyorum."

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber