Meclis personeline 'sivil savunma eğitimi'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis personeline sivil savunma eğitimi veriliyor. Bu çerçevede, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) uzmanlarınca, ''sivil halkı tehdit eden tehlikeler' başlıklı sunum gerçekleştirildi.

TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, eğitim programının açılışında yaptığı konuşmada, sivil savunma eğitiminin ''adet yerini bulsun'' anlayışıyla düzenlenmediğini belirtti.

''Sivil savunmaya her zaman ihtiyaç duyulmaz, ancak ihtiyaç duyulduğunda bu iş profesyoneller ve bu konuda eğitim almış kişiler tarafından yapılmalıdır'' diyen Neziroğlu, bu nedenle eğitim sonrası katılımcılarda farklılık olması gerektiğini ifade etti. Neziroğlu ''TBMM'nin içeride en iyi kamu kurumu, dışarıda ise en seçkin parlamentolardan birisi olması hedefimizdir'' dedi.

Neziroğlu, ''Bir Projem Bir Önerim Var'' çalışmasıyla yüzlerce değerli görüşe ulaştıklarını, çalıştaylar düzenlediklerini ve yeni dönem hedeflerini belirlediklerini kaydederek, ''Yeni yasama döneminde yol haritamız belirlendi. Şimdi harekete geçme zamanıdır. Her alanda en iyi olacağız. Bu iş gönül işidir. Bu nedenle herkesten bu sürece aktif katılımlarını bekliyoruz'' diye konuştu.

TBMM İdare Amiri Salim Uslu da düzenlenen eğitimin, bazı gazetelerde ''Meclis'te olağanüstülük varmış gibi ve özel bir eğitim'' şeklinde yer almasına karşın, eğitimin 'rutin' olduğunu söyledi.

Eğitime katılanların hem bilgi ve becerilerini geliştireceklerini hem de bu alandaki yeni gelişme ve tekniklerden haberdar olacaklarını ifade eden Uslu, ''En zor ve olumsuz koşullarda görev yapmış olan TBMM'de çalışanların yeni ve modern sivil savunma konseptiyle acil durumlara hazır olmaları önemlidir'' dedi.

Eğitim programı, AFAD uzmanlarından Nilgün Öztemiz'in ''Sivil Halkı Tehdit Eden Tehlikeler'' dersiyle başladı. Öztemiz, afetle yaşamayı öğrenmek ve hazırlıklı olmak gerektiğine işaret etti.

28 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek sivil savunma eğitiminde, sivil halkı tehdit eden tehlikeler, sivil savunma servisleri, koruyucu ve kurtarıcı önlemler, savaş maddeleri ve korunma yöntemleri, doğal afetler ve korunma yöntemleri, yangın önleme ve söndürme tedbirleri alanında dersler verilecek.

Eğitimin ardından genel tatbikat yapılacak.

Muhabir: Coşkun Ergül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber