Bahçeci: Ertaş'ın maneviyatını rahatsız eden tartışmalardan uzak duralmalı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İzmir'de vefat eden Neşet Ertaş'ın şiirlerinde Allah ve insan sevgisinin ön plana çıktığını bu yüzden de sanatçının maneviyatını rahatsız edecek tartışmalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neşet Ertaş'ın cenaze törenleri ile ilgili Kırşehir'deki program belli oldu. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ertaş'ın cenazesinin, yarın Kırşehir Ahi Evran Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'na babası Muharrem Ertaş'ın mezarının yanına defnedileceğini açıkladı.

Basında yer alan cemevi tartışmalarına da değinen Bahçeci, "O normal bir insan değildi. Onun yazdığı şiirlere baktığınızda tasavvufu da Allah sevgisini de insan sevgisini de görürsünüz. Hassasiyetleri olan biriydi. Böyle tartışmaları doğru bulmuyorum. Ustamız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Onu seviyorsak, son görevimizi yerine getirmeli, onun maneviyatını rahatsız eden bütün tartışmalardan uzak durmalıyız. Bütün sevenlerinin bu şekilde hareket etmesini bekliyoruz.'' dedi.

Ertaş'ın ölümünün sevenlerini üzüntüye boğduğunu belirten Bahçeci, "Büyük ustamız Neşet Ertaş'ı kaybettik, kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına, Kırşehirlilere ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. Neşet Ertaş, Kırşehir'de yetişmiş ama Türkiye'ye mal olmuş biri. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yarın düzenlenecek törende ona yakışır bir tören yapma adına bütün hazırlıkları tamamladık. Ahi Evran Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bağbaşı Mezarlığı'na defnedilecek. Valimiz ve il yöneticilerimizle görüştük. Bütün tedbirleri aldık. Ahi Evran Camii Meydanı'nda kurulacak çadırlarla taziyeler kabul edilecektir." açıklamasını yaptı.

Sağlığında ziyaret ettiği Neşet Ertaş'ın Kırşehir'i ne kadar sevdiğini ve özlem duyduğunu kendisine söylediğini aktaran Başkan Bahçeci, "Bu ölümün hem Kırşehir'e vuslat, hem de babası Muharrem Ertaş'a bir vuslat oldu. Belediye olarak kabrinin olduğu yerde de hazırlıklarımızı yaptık. Kendisine bir anıt mezarı yapımını da kısa sürede gerçekleştireceğiz. Yarın gelecek misafirlere de gerekli ev sahipliğini yapacağız. Sevenlerinden dua bekliyoruz.'' diye konuştu.

"CENAZE NAMAZINA BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN DA KATILMASINI BEKLİYORUZ"

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuyu yakından takip ettiğini ve cenazeye katılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu ifade Bahçeci, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuyu ciddiyetle takip ettiğini dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın cenazeye katılmasını beklediklerini dile getiren Bahçeci, il dışından yaklaşık 30 bin civarında misafir beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber