Diyanete bedelsiz verilen kamp 6 milyon 107 bin YTL'ye satıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2005 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bedelsiz devri tartışma yaratan Seferihisar kampı, 6 milyon 107 bin YTL'ye satıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bedelsiz devri tartışma yaratan Seferihisar kampı, 6 milyon 107 bin YTL'ye satıldı. muhabirinin kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması projesi çerçevesinde atışa sunulan Seferihisar kampı, ikinci kez özelleştirildi.s

41 dönüm arazi üzerine kurulu bulunan ve 4 bloktan oluşan 550 yatak kapasiteli kamp, bir süre önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndanalınarak ihaleye çıkarılmıştı.

Yapılan ihalede Yol İş Sendikası, 3 milyon 10 bin YTL'lik teklif ile söz konusu tesisi almaya hak kazanmıştı. Ancak, daha sonra, ihalede bir teknik eksiklik olduğu belirlenmiş ve tesisin yeniden ihale edilmesi kararı alınmıştı.

DİYANET'E GİTTİ, GELDİ
Bu süreçte Seferihisar kampı, bu defa bedelsiz olarak Diyanet İşleri başkanlığı'na devredilmişti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ''Madem tekrar bir kamu kuruluşuna verilecekti. O zaman bizden niye alındı?'' diyerek tepki gösterdiği bu karar, basında da yer almıştı.

Devir sırasında Ankara dışında bulunan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, söz konusu tartışmalar üzerine, Seferihisar kampının Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan geri alınarak, yeniden satışa çıkarılması talimatını vermişti.

Bu talimat üzerine bakanlıkta, Diyanet'e devir kararını iptal eden ve Seferihisar kampının tekrar ihaleye çıkarılmasını öngören bir genelge hazırlandı ve eferihisar kampı için ikinci satış süreci başlatıldı.

Şeker Sanayi Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği de, yeni ihalede 6 milyon 107 bin lira ile en yüksek teklifi vererek, Seferihisar'daki sosyal tesisin yeni sahibi oldu. Maliye Bakanlığı, ilk satışın iptali sonrası gerçekleştirilen
ikinci ihale ile Seferihisar Kampını 3 milyon 97 bin YTL daha fazla fiyata satarak, Hazine'nin kasasına 2 katı para girişi sağlamış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber