İşadamına telefonda tuzak

Antalya'da işadamı Mustafa Ak, kendisini telefonda 'Komiser Cahit' olarak tanıtan dolandırıcıya 15 bin TL'yi kaptırmaktan son anda kurtuldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay önceki gün sabah saatlerinde Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi'nde meydana geldi. Yurtdışına ithalat ve ihracat yapan Mustafa Ak, villasının bahçesinde otururken ev telefonu çaldı.

Telefondaki kişi kendisini, Fatih Polis Merkezi'nden 'Komiser Cahit' olarak tanıttı. Sahte komiser, "Şu an konuştuğumuz telefonla Pkk terör örgütü üyeleriyle 47 saat görüşme yapılmış. Bu nedenle iki polis memuru arkadaşımızla birlikte cumhuriyet savcısı evinize gelerek inceleme yapacak" dedi. Ak, telefondaki kişiye cep telefonu numarasını verdikten sonra polis merkezine geleceğini söyleyerek evden ayrıldı.

Cipine binen Mustafa Ak yola çıktığı sırada telefonla arayan aynı kişi, "Şu an operasyon yapıyoruz. Polis merkezine gelmeyin, biz sizi eşinizle konuşturacağız" dedikten sonra işadamını bir kadınla telefonla konuşturdu. Telefondaki kadını eşi sanan Ak'a, "Eve polisler ve savcı geldi. 25 bin TL getirdi. Bankadaki paraymış ve bloke edilmiş" dedi.

Daha sonra eşi sandığı kişiyle iki kez daha telefonla konuşan Mustafa Ak, komiser olarak tanıtan kişinin isteği üzerine yakında bulunan bir PTTbank şubesi önüne giderek, şüphelinin verdiği hesaba 5 ayrı seferde 15 bin TL gönderdi. Bu sırada işlemleri kontrol eden PTT müdürü, dışarıdaki ATM'de işlem yapan Ak'ın yanına bir personelini göndererek, parayı neden havale ettiğini sordu.

Mustafa Ak görevliye "Polislere para gönderiyorum" yanıtını verince para bloke edildi. Eve dönüp eşiyle konuşan Ak, "Ben seni hiç aramadım ve eve kimse gelmedi" karşılığını alınca polis merkezine gidip şikayetçi oldu. Havalenin yapıldığı Şanlıurfa polisiyle irtibata geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hesap sahibinin yakalanması için yardım istedi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber