Sahte başkomiser, emekli başsavcıyı 60 bin lira dolandırdı

Antalya'da kendisini 'başkomiser' olarak tanıttığı emekli cumhuriyet başsavcısı İ.E.'yi "Bilgileriniz PKK'nın elinde" diyerek 59 bin 780 TL dolandıran A.O.ile ona yardım eden 2'si kadın 5 kişi yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da kendisini 'başkomiser' olarak tanıttığı emekli cumhuriyet başsavcısı İ.E.'yi "Bilgileriniz Pkk'nın elinde" diyerek 59 bin 780 TL dolandıran A.O. ile ona yardım eden 2'si kadın 5 kişi yakalandı.

Kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli başkomiser olarak tanıtan A.O., Mersin'de oturan emekli cumhuriyet başsavcısı İ.E.'ye, "Terör örgütü Pkk telefon ya da kimlik bilgilerinizi ele geçirmiş. Biz takip ediyoruz. Sizin kimliğiniz ve telefonunuzla Pkk elemanlarının irtibatı tespit edildi" dedikten sonra şüphelilerin yakalanması için geri ödenmesi koşuluyla para istedi. Kendisini başkomiser olarak tanıtan kişiye inanan emekli başsavcı, A.O.'nun verdiği 3 TC kimlik numarasına Pttbank aracılığıyla toplam 59 bin 780 TL para gönderdi. Para havalesinin ardından telefonu kapatan İ.E., aradığı numaraya ulaşamayınca yakınlarıyla durumu paylaştı. İ.E. dolandırıldığını anlayınca da polise giderek şikayetçi oldu.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hesapların Antalya'da olduğunu belirleyerek durumu Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle paylaştı. Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kimlik tespiti yapılan 6 şüpheliden 3'ünü PTT şubesi önünde, diğerlerini ise evlerine düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

Kendisini başkomiser olarak tanıtan A.O., paranın yatırıldığı hesapların sahibi T.T. ve M.K. adlı kadın şüpheliler ile bu kişilere yardım eden K.T., C.T. ve M.A., sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şüpheliler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber