Ticari araç sürücülerini bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu(TŞOF) 'Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi ve Bilinçlendirilmesi' konulu toplantı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İESOB) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan TSOF Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, şoförlerin sorunlarına değinerek, sorunların çözümü için çalıştıklarını söyledi. Toplantının amacının şehir içinde çalışan taksi, servis, minibüs ve kamyonet şoförlerini eğitmek olduğunu söyleyen Anık, 2009 yılında 11 bin kişiye eğitim verdiklerini, eğitim yetkisinin kendilerinden alındığını kaydetti. Trafik düzeninin sağlanması için kurumlar arası işbirliğinin önemine dikkat çeken Celil Anık, şoförlerin gelişen teknolojiyi kullanmasını istedi. İzmir'deki kaza durumuyla ilgili bilgi veren Anık, ''Metropol alanda 2011 yılında 85'i ölümlü, 6 bin 522'si yaralamalı, 13 bin 672'si de hasarlı olmak üzere 20 bin 306 kaza meydana geldi. 2012 yılının ilk 9 ayında ise 65 ölümlü, 6 bin 47 yaralamalı, 13 bin 576'sı da hasarlı olmak üzere 19 bin 688 kaza meydana geldi. Bu sayıyı azaltabilirsek, hem insanımızı yaşatmış oluruz hem de maddi kayıpların önüne geçmiş oluruz.'' diye konuştu.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Şoförler Odası Başkanı Cem Sert, TSOF olarak taksi, minibüs, kamyon ve servis araçları için mesleki standart çalışması başlattıklarını söyledi. Korsan taşımacılığın sektörün için büyük bir sıkıntı olduğunu anlatan Sert, şunları söyledi: ''Korsan taşımacılık emek hırsızlığıdır. Trafik ve halkın güvenliğini de tehlikeye sokuyor. Korsan taşımacılığın önlenmesine ilişkin kanun bir süre önce yürürlüğe girdi. Cezalar ciddi oranda arttı. Korsan taşımacılığının önlenmesi için denetim yetkisine sahip kurumların yasanın öngördüğünü denetimleri etkin olarak yerine getirmelidir.''

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal, Türkiye'de son yıllarda meydana gelen ölümlü trafik kazalarında azalma olmasına rağmen, halen en büyük kayıpların verildiği alan olma özelliğini koruduğunu belirtti. Şoför esnafının yeni nesil için rol model olduğunu kaydeden Çankal, ''Sizi takip eden insanlar var. Yetişen çocuklarımıza araç kullanmada modelsiniz. Model olan insan, model olduğu insanları utandıracak hareketlerden uzak durmalı. Araç kullanan herkes sürücü, araca bindiğimiz zaman kimsenin yol önceliği yok Biz bundan sonra kurallara uyalım. Başkası uymasın, biz uyalım, uymayanlara kızmayalım. Öğrenci servisi yolun ortasında durarak öğrenciyi indiriyor. Bu çocuk sizin evladınız, ya bir şey olursa. Kaza olduktan sonra herkes yardıma koşuyor. Burada gösterdiğimiz insanlığı, duyarlılığı biraz önce gösterebilirsek kaza olmayacak.'' diye konuştu.

Toplantının sonunda İzmir'de yılın trafik polisi ve yılın şoförü seçilenlere plaket verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber