Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde doktor sıkıntısı

Personel ile birlikte yakalarına ?hekim istiyoruz hemen şimdi? kağıtlarını asan vatandaşlar doktor istediler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2012 21:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde görevli doktor sayısının, yaşanan depremler sonrasında 52'den 8'e düşmesi vatandaşların yanı sıra personelin de tepkisine neden oluyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğunluktan dolayı vatandaşların randevu sisteminde bile sıra alamadığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde şimdilerde doktor bulmanın zor olduğu belirtiliyor. Doktor sıkıntısından dolayı diş tedavisini yaptıramayan vatandaş, yetkililere tepki göstererek sağlık merkezini terk ediyor. Bugün sabah saatlerinde personellerle birlikte yakalarına ?Hekim İstiyoruz Hemen Şimdi' ilanlarını asan vatandaşlar, doktor bulamayınca çareyi dönmekte buldu. Kimi hastalara 6 ay sonrasına randevu verilirken, kimi hastalar ise kendisiyle ilgilenebilecek doktor bulamamaktan yakınıyor. Sadece 8 doktor ile hizmet vermeye çalışan merkeze acilen doktorların atanması konusunda şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, nüfusu 1 milyonu aşan kente bu alanda 8 doktorun hizmet vermesinin doğru olmadığını kaydettiler. Doktor sıkıntısından dolayı insanların randevu sistemine göre alındıklarını ifade den vatandaşlar, kimilerine 6 ay, kimilerine ise daha fazla bir süre sonraya randevu verildiğini kaydettiler. Büyük sıkıntılar yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar, yetkili mercilerin biran önce yaşana sıkıntıya çözüm getirmelerini beklediklerini kaydettiler.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan vatandaşlardan Muzaffer Ertaş ve Ahmet Bilen, mağdur edildiklerini anlattılar, Ertaş ile Bilen, ?Depremi yaşamadan önce burada çok sayıda doktor bulunuyordu ve aynı gün içerisinde gelip tedavinizi olduktan sonra gidebiliyordunuz. Ama şimdi ise ne hastamızı tedavi edebiliyoruz, ne de bizimle ilgilenecek bir doktor bulabiliyoruz. Bizlere 8 doktorun kaldığını iletiyorlar. Bu yüzden sırada bekleyen çok vatandaşın olduğunu açıklıyorlar. 1 milyon nüfuslu ilde 8 doktor kime yetecek. Deprem yaşanmadan önceki doktor sayısı bile ancak yetebiliyordu. Şimdi bu kadar doktor ile neyin hizmetini verebileceksiniz. Biz bu konuda çok mağdur ediliyoruz. Yetkili mercilerin derhal devreye girip açıktan mı ya da başka yollarla mı buraya hekim göndermelerini bekliyoruz. Ama buradaki sorunun bu şekilde giderilmeyeceğini bilsinler? dediler.

Konu ile ilgili hastane yönetimi açıklama yapmazken, hastane personeli ise zaman zaman vatandaşlarla bu konuyu tartışmak zorunda kaldıklarını, bu talebe destek verdiklerini kaydettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber