İzmir'de baz istasyonu eylemi

İzmir'in Bayraklı ilçesinin 75. Yıl Mahallesi sakinleri, mahallelerinde kurulan baz istasyonuna isyan etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

75. Yıl Mahallesi Muhtarı Selma Tortoç, kurulan baz istasyonunun çeşitli GSM şirketlerine ait olduğunu ve geçmiş dönemlerde de kurulan istasyonları şikayetleriyle kaldırttıklarını, fakat bu istasyon için gelen ekiplerin engellemelerine rağmen istasyonu kurduklarının belirtti. Baz istasyonu mahallelerinden kaldırılana kadar eylem yapacaklarını dile getiren muhtar Selma Tortoç, kurulan baz istasyonunun faaliyete geçirilmemesi için gerekirse mahalleli olarak istasyon önünde nöbet tutacaklarını belirtti. Tortoç, yaptığı açıklamada, ?Buraya yıllardır geliyor şirketler ve biz hukuki bir savaş veriyoruz. Buraya baz istasyonu kurdurmuyoruz. Fakat son gelen ekip engellemelerimize rağmen buraya gelip kurulum yaptı? dedi.

Mahallede kimsenin baz istasyonu kurulmasından memnun olmadığını belirten Tortoç, şunları söyledi: "Bizim çoluk çocuğumuz var. Onları düşünmek zorundayız. Yazıktır, günahtır. İnsanların sağlıklarıyla oynamasınlar. Biz gerekirse mahalle olarak cep telefonuyla konuşmayı keseriz. Ne olursa olsun bu baz istasyonu buradan kaldırılsın. Sağlığımızla oynanmasını istemiyoruz.?

Mahallelinin yanından geçmeye bile korktuğu istasyonun kaldırılacağı güne kadar farklı eylemler yapacaklarını belirten Tortoç, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bu baz istasyonunu buradan kaldıracağız. Bize evlerinizde de radrasyon var diyorlar. Baz istasyonu zararlı değil diyorlar. Fakat uzmanlar bununla ilgili açıklamalarında zararı yok demiyor. Madem ki baz istasyonu zararsız, devletimizin ilgili bakanları çıkıp bununla ilgili açıklama yapsınlar.?

Muhtar Selma Tortoç, mahallelerinde yapılacak baz istasyonunun hangi GSM şirketine aitse, o şirkete ait bütün kullanımlarını kapatacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber