Kızı hayal etti, o yaptı

Antalya'da kurulan Dev Akvaryum bünyesinde hizmet veren Kar Dünyası'nda, serinlemek, kartopu savaşı yapmak, kızak ya da kar simidi ile kayma fırsatı sunuluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2012 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soğutma sektöründeki Cantek Soğutma tarafından kurulan Antalya Akvaryum içindeki Kar Dünyası'nı ziyaret edenler kar yağmayan Antalya'da kış mevsimini sonuna kadar yaşama fırsatı buluyor. Dışarıda hava sıcaklığı ne olursa olsun ziyaretçiler, Kar Dünyası'nda -5 derecede serinliyor, kartopu savaşı yapıyor kızak ya da kar simidiyle kayıyor.

İglo Köyü, Toros Dağları, tarihi Kaleiçi Saat Kulesi ve Everest'e tırmanan Nasuh Mahruki'nin kullandığı malzemelerin sergilendiği mekanların yer aldığı Kar Dünyası, kar temalı aktiviteler için çeşitli fırsatlar sunuyor. Ziyaretçilerine dört mevsim kar keyfini yaşatan Antalya'nın yeni gözde buluşma yeri Kar Dünyası'nda, 20 metre uzunluğunda kar simidi pisti, kar oyun ve yürüyüş alanlarının yanı sıra Eskimolara özgü iglo'lar ve Aziz Nikola'nın evi karşılıyor.

Kar Dünyası'nda bin 500 metrekarelik bir alanda kış ve kar keyfini yılın her anı yaşamak isteyenlere farklı bir deneyim sunuyor. Girişte herkese özel kar botları, montlar ve eldivenlerin verildiği eğlence mekanında karın ve kar keyfinize eşlik edecek sucuk ekmek menüsü de gelenlere sunuluyor.

Gece boyunca yağdırılan karın gerçeğinden hiçbir farkı yok. Misafirlerinin keyifli zaman geçirmesi için her şeyin düşünüldüğü mekanda sıcaklık, -5 derecede sabit tutuluyor. Kar dışında, keyfini çıkaracağınız kafelere de ev sahipliği yapan Kar Dünyası, yıl boyunca kara hasret kalan Antalyalılara, serinlik sunuyor.

Cantek Soğutma Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, Antalya Dev Akvaryumu farklı kılan bir köşe olarak Kar Dünyası'nın dünyanın en büyük kapalı kar alanı olduğunu söyledi. Karaca, Kar Dünyası'na her gece -17 derecede tipi şeklinde kar yağdırıldığını, ziyaretçilerin özel kar kıyafetleri ve botları giyerek -5 derecelik ısı ortamında kar keyfini yaşadıklarını ifade etti.

Karaca, 8 yaşındaki kızının kartopu oynama hayalini bütün çocuklar için gerçekleştirdiğini belirterek ?Antalya'da bir kar hasreti vardı. 20 senede bir merkeze kar yağarsa yağıyor. Bu hasrete son vermek için Antalya'ya her gün kar yağdırmak istedim. Bu benim kızımın rüyasıydı. Hem kızıma hem diğer çocuklara burası armağan olsun. Doğal ve güzel bir ortam oldu? dedi.

Dünyanın en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı havalandırma ve soğutma sistemleri ile Kar Dünyası'nda oksijen oranı yüksek ve hijyenik bir havalandırma sağlandığını ifade eden Karaca, şunları söyledi: ?Konsept partiler, doğum günü kutlamaları, balo ve yılbaşı geceleri için hazırlanan özel program çalışması ile Kar Dünyası değişik aktivitelerin yapılacağı bir mekan olacak.?

Antalya'da kar görmenin çok zor olduğunu ve kar hasretini bu merkezde giderdiğini belirten ziyaretçilerden Esra Eken de hoşça vakit geçirip eğlendiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber