Trabzon'un fethinin 551. yıldönümü kutlandı

Trabzon'un 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 551. yıldönümü törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatih Parkı'ndaki Fatih Sultan Mehmet büstüne çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler, Atapark'ta bulunan tarihi surların önündeki kutlama töreni ile devam etti.

Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Albay İlhami Erdil, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve öğrenciler katıldı.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada, fethin önemine değinerek, "Trabzon'u fetheden Fatih Sultan Mehmet, 'Trabzon'u fethetmeden İstanbul'un fethi tamamlanmamış olur.' diyerek bize tarihi bir mesaj vermiştir. Bu mesajda insan sevgisini ve uygarlığımızı dünyaya tanıtma vardır. Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir. Özellikle genç kuşaklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız. Trabzon'u fethederek bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet'in geniş ufuklu devlet adamlığını, asil duruşunu, devlete ve millete hizmet için yola çıkanların iyi anlaması gerekiyor. Trabzon'un fethinin 551. yılını kutluyorum." dedi.

Törende ayrıca günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Kutlamalar, folklor gösterileri ve Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı'nın verdiği konserin ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber