İşyerinin önünü temizlemeyene ceza

Alanya Belediyesi Zabıta Yönetmeliği'nin 'İşyerlerinin ön kısımlarının temizliği' konusunu içeren 145'inci maddesi güncellendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir'in hanutçuluk nedeniyle 'Çingene Mahallesi' benzetmesi yaptığı ilçede, Alanya Belediyesi, turizmci, esnaf ve tüccarlara yönelik denetim ve uygulamalarını sıklaştırdı.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, hanutçulukla çığırtkanlığın birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Başkan Sipahioğlu, Alanya'da asıl sorunun çığırtkanlık olduğuna dikkati çekti.

Başkan Sipahioğlu, "Hanut olayı iki kişi arasında yaşanan bir olay. Bunu biz bilemeyiz ancak çığırtkanlık turisti rahatsız ettiği gibi imajımızı da zedeliyor. Çığırtkanlık olayını Alanya'da azaltmayacağız, bitireceğiz" dedi. Alanya Belediyesi Zabıta Yönetmeliği'nin 'İşyerlerinin ön kısımlarının temizliği' konusunu içeren 145'inci maddesini güncellediklerini dile getiren Sipahioğlu, "Alanya'da temizlenen bir kent değil, temiz tutulan bir kent olgusunu yerleştireceğiz" dedi.

Zabıta yönetmeliğine göre her esnafın kendi işyerinin önünü temizlemek zorunda olduğunu belirten Başkan Sipahioğlu, "Ortak kullanım alanlarını belediye temizlemeye devam edecek. İşyerinin önündeki alanı ve kaldırımı temizlemeyen herkese para cezası uygulayacağız. Daha önce 125 TL olan para cezasını 169 TL'ye yükselttik. İşyerlerine gerekli tebligat yapılıyor. Bir süre sonra denetimler başlayacak. İşyerinin önünü temizlemeyen herkese para cezası uygulayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber