Sürücü kurslarının ortak fiyat hareketi hakkında soruşturma başlatıldı

Rekabet Kurumu, Bartın'da kendi aralarında anlaşarak kurs ücretlerini belirledikleri iddiasıyla 4 sürücü kursu hakkında soruşturma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soruşturma; 4 teşebbüsün, ücret ve ödeme koşulları gibi ticari şartları aralarında belirlemek ve kurslara yapılan ödemeleri ortak bir havuzda toplayarak, paylaşmak suretiyle 4054 Sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı.

Rekabet Kurumu, Bartın'da faaliyet gösteren sürücü kurslarının anlaşarak kurs ücretlerini belirledikleri iddiasını içeren şikâyet başvurusu üzerine yürütülen ön araştırma raporunu tamamladı. Rekabet Kurulu, 17 Ekim 2012 tarihli toplantısında, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere etti.

Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 41. maddesi uyarınca, Dakın Eğitim Hizmetleri ve Tekstil Ticaret Pazarlama Ltd. Şti., Özel Eyüp Şahin Sürücü Kursu, Sina Eğitim Faaliyetleri Turizm Telekom Tekstil Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ve Özel Mervecan Eğitim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. 4054 Sayılı Kanun'un 4. maddesi, teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayıcı anlaşmaları ve uyumlu eylemleri yasaklamakta. Soruşturma, adı geçen dört teşebbüsün, ücret ve ödeme koşulları gibi ticari şartları aralarında belirlemek ve kurslara yapılan ödemeleri ortak bir havuzda toplayarak paylaşmak suretiyle 4054 Sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber