Eroğlu: Muğla Büyükşehir'i almak için hizmetkârınızım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ?Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni almak için sizin hizmetkârınız olarak çalışacağım. Sizlerle beraber el ele verip kapı kapı dolaşacağım.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2012 17:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla merkez ve Marmaris ilçesinde bazı etkinliklere ve toplantılara katılmak üzere gelen Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle buluştu. Bina girişinde partililere hitap eden Eroğlu, ?Muğla, büyükşehir olacak. Büyükşehir olunca sizlere önemli vazifeler düşüyor. AK Parti büyükşehir belediyeciliğini Muğla'ya göstermemiz gerekiyor. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Önümüzdeki mahalli idareler seçimlerine bir şey kalmadı. Allah'ın izniyle size güveniyorum. Gece gündüz çalışarak, Muğla'nın bu makûs talihini kesinlikle değiştireceğiz. Ben de sizin hizmetkârınız olarak geleceğim.? şeklinde konuştu.

Büyükşehirle birlikte orman köylülerinin haklarının kesileceği yönündeki söylentilere vatandaşların itibar etmemesini isteyen Bakan Eroğlu, ?Orman köylüsünün hakları artarak devam edecek, bunun sözünü veriyoruz. Muğla'da yapacağım 26 projenin hepsini Allah'ın izniyle gerçekleştireceğiz. Bakanlık olarak Muğla'ya bugüne kadar 200'den fazla yatırım yaptık. Orman köylülerimize doğrudan veya dolaylı olarak 30 milyon liralık destek verdik. İnşallah bu daha da artacak. Sizlere ne kadar hizmet etsek azdır.? dedi. Eroğlu, AK Parti'nin yaptıklarını muhalefetin rüyalarında bile göremeyeceklerini ileri sürerek, ?Sizlerden talebimiz, yapılan çalışmaları anlatın. Hizmet deyince akla ilk gelen AK Parti'dir. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz, rüyalarında bile göremezler. Bölünmüş yollardan hastanelere, TOKİ'den okullara kadar her şey muhteşem şekilde gelişiyor, daha da gelişecek. Muğla, büyükşehirle beraber bambaşka olacak.? diye konuştu.

Muğla'yı dünyanın bal üretim merkezi yapacaklarını da belirten Bakan Veysel Eroğlu, şunları söyledi: ?Arıcılar daha önce ormanda yakalandıkları zaman büyük cezalar veriliyordu. Onlar da kaçacak delik arıyorlardı. Muğla'dan arıcılarımız beni ziyaret ederek şikâyetlerini dile getirdi. 16 maddelik genelge yayınladım. Allah'a şükür, 2007 yılından bu yana 106 bal ormanı kurduk. Dünyada bal üretimde ikinci sıraya yükseldik. Bugün de arıcılarımıza destek olmak için Marmaris'te düzenlenen kongreye katılıyorum. Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında okullar, camiler, üniversiteler, hastaneler, yol kenarlarına ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz.?

Bakan Eroğlu, daha sonra Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında Muğla Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi bahçesinde fidan dikti. Engelli öğrencilerin gösterilerini seyretti. onları tek tek selamlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Marmaris'te düzenlenen 3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'ne katılmak üzere Muğla'dan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber