Canik Belediyesi, arama kurtarma ekibi kuruyor

Samsun merkeze bağlı Canik Belediyesi, yurt içi ve yurt dışında doğal afetlerde görev yapacak arama ve kurtarma ekibi kuruyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ve dünyanın herhangi bir yerinde meydana gelebilecek olası bir doğal afette Canik Belediyesi' de yardıma koşacak. Belediye tarafından ilk etapta 7 kişiden oluşacak olan 'Canik Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi' kurma çalışmasına başladı. Ekip, yurt içi ve yurt dışında arama ve kurtarma gerektirecek tüm olaylarda ve kazalarda gönüllü olarak çalışacak. Canik Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi'ne ilk etapta tam donanımlı 4x4 Resque araç alınacak. Arama ve Kurtarma Ekibine, AFAD ve UMKE tarafından arama kurtarma, kaza kırım, dağcılık, su altı, afet ve ilk yardım eğitimleri verilecek. Ekip ayrıca GPS üzerinden arazide ilerleme harita okuma teknikleri konusunda Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden sertifika alacak.

Belediye olarak insanlığın yararına olacak çalışmaları önemsediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Amacımız öncelikle insanlığa hizmet etmek. Kurduğumuz Arama ve Kurtarma Ekibimiz gerek yurt içinde gerekse yurt dışında meydana gelebilecek herhangi bir doğal afet ve kazada insanlara yardım edecek." dedi. Toplumun ihtiyaç ve sorunlarına çözüm sağlayarak toplumsal gelişime katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Arama ve Kurtarma Ekibimiz amaçlarını gerçekleştirirken kendi alt yapısını ve donanımını maksimum seviyeye çıkaracak, disipline ve eğitime önem verecektir. Canik Belediyesi olarak insanlığa yardım eli uzatacak bir çalışmanın içinde olduğumuz için gururluyuz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber