Bıçak parasına, hapis ve meslekten men cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da, bir hastasından bıçak parası istediği iddiasıyla daha önce 11 ay hapis ve 3 ay meslekten men cezası alan doktor, yeni TCK'ya göre aynı cezaya çarptırıldı.

Samsun'da, bir hastasından bıçak parası istediği iddiasıyla daha önce 11 ay hapis ve 3 ay meslekten men cezası alan doktor, yeni TCK hükümlerine göre tekrar yargılandığı davada aynı cezaya çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, yaklaşık 3 yıl önce, hastası Fevzi Abdik'ten bıçak parası istediği iddiasıyla daha önce 11 ay hapis, 3 ay meslekten men ve 138 YTL para cezasına çaptırılan Gazi Devlet Hastanesi (SSK Samsun Bölge Hastanesi)
doktorlarından Ali Şakir Orbay, Yargıtay'ın yeni TCK hükümlerine göre tekrar yargılanması istemi üzerine, yeniden hakim karşısına çıktı.

Bu konunun yaşamını olumsuz etkilediğini ifade eden Orbay, ''Bu olaydan dolayı maddi ve manevi büyük çöküntü içine girdim. Bu zaman içinde ailemi kaybetme noktasına geldim. Bu çektiklerim benim için en büyük ceza oldu. Daha fazla bir şey kaybetmemem için beraatimi istiyorum'' dedi.

İfadelerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, yeni TCK hükümlerine göre yargılanan sanığın cezasında değişiklik yapmadı ancak bu kez sanığın cezalarını erteledi.

HAKİMDEN NASİHAT

Duruşmanın ardından Orbay'a nasihatte bulunan mahkeme heyeti başkanı hakim Ahmet Akyüz, benzer durumlara düşmemesini istedi. Sanığa, herhangi bir suç işlemesi halinde tecil edilen cezayı çekmek durumunda kalacağını hatırlatan Akyüz, ''Cezan ertelendi ama bundan sonra en ufak bir suç işlememeye gayret et, hayatına dikkat et,
hayatını toparla, iyi bir insan ol'' tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber