Türkiye'nin ilk ve tek Öğrenci Trafik Eğitim Kampı Antalya'da...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da bulunan Türkiye'nin ilk ve tek Trafik Eğitim Kampı'na gelen öğrenciler, trafik ve ilkyardım kurallarını uygulayarak öğreniyor.

Antalya Emniyet, Milli Eğitim, Sağlık Müdürlükleri ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın destekleri ile kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Trafik Eğitim Kampı 2 yıldır öğrencilere trafik kurallarını uygulayarak öğrenme fırsatı veriyor. Kampın 2004 yılında kurulduğunu belirten Sosyal Hizmetler Uzmanı Selim Kazak, ilk yıl 8 bin, ikinci yıl ise 9 bin çocuğa eğitim verildiğini; bu yılın sonunda ise trafik eğitimi alan çocuk sayısının 20 bine ulaşacağını söyledi.

Her gün bir okulun kabul edildiği kampın bugünkü konukları Akdeniz Koleji öğrencileri oldu. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlisi polis memuru Şükrü Büyüktaş ve kamp görevlileri eşliğinde oyunlar oynayan öğrenciler ilk olarak koşu parkuru üzerindeki trafik kurallarına uyarak yarış yaptı. Daha sonra öğrenciler trafik ışıklarını dans eşliğinde düzenlenen bir yarışmayla öğrendi. Burada yayalara yol vermeyi, kırmızı ışıkta geçmemeyi öğrendiklerini belirten öğrenciler, oyunlarla eğlenceli dakikalar geçirerek trafik kurallarını öğrendiklerini söyledi.

Trafik kurallarının yanı sıra öğrencilere uygulamalı olarak İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları da ilkyardım kurallarını öğretti. Eğitim kapsamında kaza süsü verilmiş bir araçta sıkışan öğrenci tatbikatla kurtarıldı. Ambulans ve itfaiyeye ait Kaza Kırım Aracı'nın katılımıyla kurtarma operasyonu düzenlendi. Araca sıkışan öğrenci itfaiyenin müdahalesiyle sıkıştığı yerden çıkartıldı. Başarıyla kurtarılan yaralı öğrenci arkadaşlarının alkışları eşliğinde ambulansa bindirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber