Konyalı şehit Mesut Şeker son yolculuğuna uğurlandı

Siirt'te askeri helikopterin sis nedeniyle kayalıklara çarparak düşmesi sonucu şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Mesut Şeker (32), memleketi Konya'nın Akşehir ilçesine bağılı Reis beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 16:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askeri sevkiyat yapan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Şeker'in naaşı dün Akşehir'e getirildi. Sabah, Akşehir Devlet Hastanesi'nden alınan şehidin naaşı, Reis beldesinde annesi Ayşe Konuk ve ardından babaannesi Fadimana Şeker'in evine götürülerek, helallik alındı. Cenaze törenine katılmak için Reis beldesine gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şehidin anne ve babaannesinin evini ziyaret ederek, taziyede bulundu.

Cenaze namazı öncesi Reis Çarşı Merkez Camii önündeki alana getirilen şehidin tabutuna sarılan çocukları Merve (9) ve Mevlüt Kağan (6) ile ayrıldığı eşi Kezban İz, gözyaşlarını tutamadı. Şehidin tabutuna sarılan anne Ayşe Konuk, ?Oğlum sana doyamadım, böyle mi gidecektin.? diyerek ağladı.

Cenaze törenine; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, milletvekillerinin yanı sıra 3. Ana Jet Üssü ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya da katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından, Şehit Mesut Şeker, son yolculuğuna, omuzlara alınarak uğurlandı. Şehit Mesut Şeker, belde mezarlığında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber