Türk mutfağında 2 Amerikalı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi'nde ( DİLMER) İngilizce ders veren Amerikalı 2 okutman, Türk mutfağını öğrenmek için Bolu Belediyesi'nin aşçılık kursuna katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi'nde 2 ay önce okutman olarak göreve başlayan Jessica Salvador ve babası Türk olan Claire Baytaş, Türk mutfağını öğrenmek için Bolu Belediyesi'nin aşçılık kursuna katıldı. Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisleri'ndeki kursa katılan ikili, Türk yemeklerine hayran kaldı.

Türk mutfağı ile Amerikan mutfağını karşılaştıran 2 okutman, dün akşam köfte, çorba ve ayva tatlısı yapımını öğrendi. Türk yemeklerine hayran kaldığını belirten Jessica Salvador daha önce kebap ve tatlıları denediğini ve hayran kaldığını, özellikle Gaziantep baklavasına bayıldığını ifade etti. Claire Baytaş ise daha önce lahmacun yediğini, Türkiye'ye geldiğinde daha çok yemek çeşidi olduğunu fark ettiğini söyledi. 2 mutfağı kıyasladığında tatların farklı olduğuna değinen Baytaş, Türk mutfağının daha lezzetli olduğunu mutfakta daha çok zaman harcandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber