GMKA, rehberlik araştırma merkezleriyle işbirliğine gidiyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Balıkesir ve Çanakkale'de bulunan Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) ile işbirliğine gidiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GMKA, Güney Marmara Bölgesi'nde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Rehberlik Araştırma Merkezleri ile önümüzdeki dönemde işbirliği yapmak üzere bir protokol imzaladı. Balıkesir ve Çanakkale Rehberlik Araştırma Merkezleriyle imzalanan protokollerle kurumsal faaliyetlere destek sağlanacak.

Çanakkale ve Balıkesir'de imzalanan protokollerde her 2 ildeki RAM'lar GMKA'da alacağı iletişim eğitimi sonrasında eğitimin sürekliliğini sağlayacak destekleyici faaliyetleri tasarlayacak ve uygulayacak. Ayrıca RAM'lar GMKA'nın hazırlamakta olduğu 2014-2018 TR22 Güney Marmara Bölge Planı kapsamında bölgenin sosyo-ekonomik mevcut durumunun belirlenmesine yönelik yapılabilecek araştırmaların saha çalışmalarında destek sağlayacak. Ayrıca bölgenin sosyal yapısının sürekli takibine yönelik yapılabilecek araştırmaların saha çalışmalarında GMKA'nın ihtiyaç duyacağı verileri paylaşacak.

GMKA ise protokol çerçevesinde, RAM personeline 2012 yılı içerisinde proje döngüsü yönetimi konusunda kapsamlı bir eğitim hizmeti verecek ve yapılacak araştırmada gerekli teknik olanakları sağlayacak.

GMKA daha önce de Güney Marmara bölgesinde Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlükleri ile bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri hakkında bir araştırma için işbirliğine gitmişti. Yine benzer bir işbirliği her iki ilin Acil Durum Müdürlüğü ile deprem konusunda yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber