Torbalı SGK, 'rapor parası"' işlemlerini başlattı

Şimdiye kadar rapor işlemlerini İzmir Konak ödeme bürosunda yapan Torbalılı vatandaşlar, artık tüm rapor işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Torbalı Müdürlüğü'nde gerçekleştirebilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her geçen gün hizmet yelpazesini artıran SGK Torbalı Müdürlüğü, son olarak rapor işlemlerini de yapmaya başladı.Torbalılılara büyük kolaylık sağlayan ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için gayret gösteren Torbalı SGK, herkesten olumlu not almaya da devam ediyor.

SGK'nın, 4-a aktif sigortalılarının rahatsızlıklarından dolayı sağlık kuruluşlarından almış oldukları iş göremezlik raporlarını 16 Temmuz tarihinden itibaren elektronik ortamda gönderilmeye başlandığını kaydeden Torbalı SGK Müdürü İsmail Kaygusuz, ?Sigortalı adına verilen istirahat raporu sağlık kuruluşu tarafından elektronik ortamda kayıt altına alındıktan sonra, sigortalının çalıştığı iş yeri ekranlarına düşmekte ve iş yerinin raporu onaylamasından sonra rapor Müdürlüğümüz kayıtlarına düşmektedir. Bu nedenle sigortalılarımız rapor paraları ile ilgili olarak önce çalıştıkları işyerleri tarafından onay verilip verilmediğini öğrenmeleri gerekmektedir. Müdürlüğümüz kayıtlarına düştükten sonra ve rapor bitim tarihinden itibaren rapor paraları ile ilgili işlemler yapılmaktadır? diye konuştu.

Sigortalıların rapor paraları ile ilgili olarak hastaneden sonra SGK'ya müracaat ettiğini, ancak buna gerek olmadığını söyleyen Kaygusuz, ?İstirahat raporları müdürlüğümüz kayıtlarına intikal ettikten sonra, raporun durumuna göre en geç 10-15 gün içerisinde Ziraat Bankası şubelerinden rapor paralarını tahsil edebilirler. Müdürlüğümüze gelerek zaman kaybetmelerine de gerek yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber