Öğretmenler arası satranç turnuvası

Şanlıurfa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu ile Şanlıurfa Satranç İl Temsilciliği'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği öğretmenler arası satranç turnuvası, Öğretmenevi'nde yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu ile Şanlıurfa Satranç İl Temsilciliği'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirdiği öğretmenler arası satranç turnuvası, Öğretmenevi'nde yapıldı.

İki gün süren satranç turnuvasına Şanlıurfa'nın çeşitli okullarında görev yapan 65 öğretmen katıldı. Büyük bir çekişmeye sahne olan turnuvalar sonrası dereceye giren öğretmenlere düzenlenen törenle madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Öğretmenevi'nde düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Öğretmenevi Müdürü Cenk Cellat, Satranç İl Temsilcisi Süleyman Sami Kars, Satranç İl Hakemleri ile turnuvaya katılan öğretmenler katıldı. Müsabakalar sonucunda birinci olan Mustafa Emrah Aydın'a tam altın ve madalyasını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, ikinci olan Ayhan Alpaslan'a yarım altın ve madalyasını Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, üçüncü olan Ali Serhat Bahadır'a çeyrek altın ve madalyasını Öğretmenevi Müdürü Cenk Cellat verdi.

Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, "Ben Satranç İl Temsilciliğimize, Öğretmenevi Müdürümüze, hakemlerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese burada teşekkür ediyorum. Zira öğretmenlerimizin böylesi aktivitelere dahil olmalarına vesile oldular. Sürekli çocuklarımız için koşuşturan, okulları için çaba gösteren fedakar öğretmenlerimizin bazen ders dışı etkinliklerine de ihtiyaçları olmaktadır. Bu ihtiyaç bazen spor faaliyetleri bazen satranç müsabakaları bazen değişik edebi çalışmalarla giderilmeye çalışılır. Bugün çok faydalı ve beğendiğim bir satranç müsabakasına müşahit olduk. Satranç oyunu, muhakemeyi geliştirmek, strateji üretme kabiliyeti kazandırmak gibi faydalar ile zihni açıp kuvvetlendirdiği ve bu manada iş stresinden uzaklaştırıp beyin yorgunluğunu gidermede önemli bir uğraş olduğunu biliyorum. Umarım buna benzer faaliyetler artar, akabinde de öğretmenler birbiriyle tanışır, kaynaşır. Sonucunda da mesleki bir dayanışma olur. Bu turnuvada derece elde eden öğretmenlerimizi tekrar kutluyorum" dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, "Ben her ne kadar Gençlik Spor İl Müdürü de olsam bundan bir yıl önce ben de sizler gibi öğretmen olarak görevimi ifa ediyordum. Böyle bir faaliyetin içinde olmaktan son derece mutluyum. En azından Satranç İl Temsilciliği, Öğretmenevimiz ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde böyle bir faaliyetin olmasında çok mutlu oldum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvaya katılan öğretmenlerin hatıra fotoğrafı çekimiyle tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber