Açık renk takım elbiseyle Anıtkabir'e gidilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 07:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, 10 Kasım törenleri sırasında Anıtkabir'e yapılan ziyarette bazı polislerin açık renk takım elbise giymesine ve saç sakal tıraşına özen göstermemesine tepki gösterdi.

Resmi kıyafetler konusunda teşkilata özel bir genelge yayınlayan Genel Müdür Kılıçlar, bundan sonraki Anıtkabir ziyaretlerinde polislerin tören kıyafetleri yönetmeliğine uygun olarak giyinmesi talimatı verdi.

ÖZEN GÖSTERİLMİYOR

Kılıçlar, şöyle dedi: "Özellikle kurumumuzu temsilen katılmış olduğumuz resmi törenlerde özen gösterilmeyen hususlar vatandaşlarımız üzerinde kurumsal anlamda olumsuz bir algı meydana getirmektedir. Bu doğrultuda özellikle 10 Kasım törenleri sebebiyle Anıtkabir'e yapılan ziyaretler esnasında personelimizin giymiş olduğu tören kıyafetlerinde mevcut yönetmeliklere göre gözle görülür bir şekilde aykırılıklar olduğu tespit edilmiştir. Sivil olarak katılan personelimizden Anıtkabir ziyaretinin genel havasına uygun olmayan açık renk takım elbise giyenlerin ve saç sakal tıraşına özen göstermeyen personelimizin bulunduğu tarafımdan müşahede edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber