Rize'de evde sağlık hizmeti veren personel eğitildi

Rize'de evde sağlık hizmeti alan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda hizmet veren 32 personele eğitim verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmeti alan hastaların ihtiyaçlarını belirleyerek hizmet veren personelin daha etkin çalışması adına eğitim programı düzenlediklerini söyledi.

Tepe, şöyle dedi: "Hastalara yeni tanı konulmasından ziyade tanısı konulmuş hastanın tedavisinin, düzenli takibi ve gerekli eğitimlerin verilmesi önceliklidir. Bu kapsamda evde sağlık hizmeti veren personelimizin daha etkin ve verimli hizmet sunabilmeleri ve değişen teknikleri öğrenip uygulayabilmeleri açısından; müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından Rize'de evde sağlık hizmeti sunan Toplum Sağlığı Merkezleri ve hastanelerde görev yapan 32 personele eğitim verilmiştir. Eğitim konuları evde sağlık hizmeti alan hastalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmiştir."

Yapılan konuşmaların ardından Rize Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Oğuzhan Aziz Torlak, Kaçkar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Servet Öztürk, Rize Devlet Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr.Özcan Yavaşi, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hemşiresi Ümit Kara ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Psikoloğu Elçin Yenidün tarafından personele evde bakım hizmetleri hakkında eğitim verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber