Kars'taki Kale Camisi'ne turist ilgisi

Kars Kale Camisi, tarihi yapısı ve mimari özelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentte 10. yüzyılda Bagratlı Krallığı döneminde Kral Abbas tarafından Oniki Havariler Kilisesi olarak inşa ettirilen tarihi yapı, yaklaşık bin yıldır ayakta kalmayı başardı. Kilise olarak yapılan daha sonra camiye dönüştürülen eser, taş işlemeli yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin çok eskilere dayanan tarihiyle tam bir medeniyetler şehri olduğunu belirterek, bütün köklü uygarlıkların kentte çok önemli tarihi izler bıraktığını söyledi.

Amaçlarının bu tarihi zenginliği daha da gün yüzüne çıkarıp, turizm potansiyelini genişleterek bölgenin ekonomisine, istihdamına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Doğanay, şunları kaydetti:

"Serhat ilimiz Kars'a 2011 yılı içerisinde kültür turları, inanç turları için gelen ve konaklayan toplam turist sayısı 90 bin 347 kişi olmuştur. Bunun 24 bin 774'ü yabancı, 65 bin 573'ü ise yerli turisttir. Geçen yıl dünyanın en büyük turizm fuarı Berlin'de yapılmıştı. Bizde bu fuara katılarak Kars'ı tanıtma fırsatı bulmuştuk. Bunun meyvelerini bu yıl toplamaya başladık. Bu yılın ilk 6 ayında ilimizde başta Alman turistlerin çoğunlukta olduğu İngiliz, Fransız turistlerden 16 bin 230 kişi konaklamıştır. Ayrıca 32 bin 360'ta yerli turist Kars'a gelmiştir. Gelen yerli ve yabancı turistler, Ani Ören yerinin yanı sıra Kaleiçi mahallesinde bulunan Selçuklu, Osmanlı, Rus ve Bagratlı Krallığı'na ait 12 Havariler kilisesi yani şimdiki adıyla Kümbet Camisi'nin de içinde bulunduğu bu eserlerin olduğu güzergahı ziyaret etmişlerdir."

Muhabir: Hüseyin Demirci

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber