Bakan Yıldırım: Bilişime yoğunlaşırsak, 2023 hedefini aşarız

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin bilgi iletişim alanına daha fazla yoğunlaşılması halinde 2023 hedeflerinin üzerine çıkılabileceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 29. Ulusal Bilişim Kurultayı'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İnternetin artık bir ülkenin malı olmaktan çıktığını ifade eden Bakan Binali Yıldırım, küresel bir araç haline gelen internet üzerinde kimsenin hükümranlık kuramayacağını söyledi. Bugün üstün zekalı bir gencin, anlı şanlı ülkelerin trafiğini, her şeyini duman edebileceğini kaydetti. Bu tehdidi herkesin görmesi gerektiğini dile getiren Bakan Yıldırım, saldırmanın kolay, savunmanın zor olduğuna dikkat çekerek; bunun için küresel işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

TÜBİTAK'ın siber güvenlik alanı ile ilgili bir Ar -Ge çalışması yaptığını da konuşmasında belirten Yıldırım, siber güvenliklerle ilgili ilk defa bir yapılanmaya da gittiklerini de bildirdi. Bu konunun devletin gündemine girdiğini de dile getiren Yıldırım, ilgili kurullardan aralık ayının ikinci yarısında, Türkiye Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi'ni kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi. 'Bilişim geleceğimiz.' diyen Bakan Yıldırım, "Gençlerimiz de geleceğimiz. Gelecek gençlerle gelecek. Bu gücü daha verimli kullanmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Bilişim alanının siyasi rekabeti de ortadan kaldırdığına da dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım, sektörün küresel barışı sağladığını, Arap Baharı'nın başlamasına neden olduğunu bildirdi.

Sanal ortamda ortaya koyulan bir görüşün 10 dakika içerisinde yüz binlere ulaştığını ifade eden Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye öncülüğünde gerçekleştirilen bu toplantı, ülkemizin 2023 hedefleri için şüphesiz katkı sağlayacaktır. Yapılan her toplantı, bizim için faydalı bir ürün olarak karşımıza gelecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber