Bin 500 öğrenci aynı anda öğretmenlerine mektup yazarak rekor kırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 18:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Sakarya'da bin 500 öğrenci aynı anda öğretmenlerine mektup yazarak bu alanda dünya rekoru kırdı.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ada Alış Veriş Merkezi'nce ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, ildeki farklı okul ardan gelen bin 500 öğrenci, Erenler ilçesindeki alış veriş merkezinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenlerine mektup yazarak rekor denemesi yaptı. Öğrenciler, Dünya Çocuk Rekorları Rekor Tescil ve Hakem Heyeti'nin huzurunda aynı anda öğretmenlerine mektup yazdı.

Öğrenciler tamamladıkları mektupları öğrencilere verirken hakem heyeti, "Bin 500 Çocukla Öğretmenler Günü Kutlama Rekoru"nu tescilledi. Hakem heyeti rekor tescil belgesini yetkililere verdi.

Dünya Çocuk Rekorları Başhakemi Prof. Dr. Orhan Kural, öğretmenlerin yılda bir kez hatırlanmasına karşı olduğunu söyledi. Öğretmenlere olan sevginin bir güne sığmaması gerektiğini kaydeden Kural, "Öğretmenlerin yılda bir kez hatırlanmasına tamamen karşıyım. O sadece gösteriş olur. Öğretmenleri ve anneleri en çok sevindiren sevgidir. Hatırlanmaktır. Şu an mektup yazdılar. Mektup hayatımızdan çıktı. Çocukluğumuzda postacıların gelmesi bir zevkti. Şimdi her şey elektronik ortama döndü. O yüzden çocuklar Türkçe konuşamıyorlar." dedi.

Dünya Çocuk Rekorları'nın 32'ncisini gerçekleştirdiklerini anlatan Kural, şunları dedi; "Bin 500 öğrenci öğretmenlerine mektup yazdı. Bugün çok mutlu oldum, eminim öğretmenlerimiz de çok mutlu oldu. Dünya Çocuk Rekorları, Guinness Rekorlar Kitabı'na karşı başlatılan ilk hareket oldu bu. Ben istiyorum ki 10 binlerce dolarımız İngilizlere gitmesin. Kendi bünyemizde daha çok ses çıkarıyor. O yüzden bu çocuk rekorlarını oluşturduk. Bugünde çok mutlu oldum. Gençler sahip çıktılar. Öğretmenlerimizde çok mutlu oldu."

Etkinliği organize eden Şebnem Şenlen Eriş ise öğretmene verilen değeri göstermek için rekor denemesi yaptıklarını belirterek "Öğretmene verilen değeri görsel anlamda da sunalım, öğrencilerle ve halkla da paylaşalım istedik. Bin 500 öğrenciyi bir araya topladık. Güzel bir etkinlikte topladık. Değerli şeyler için toplanmak çok anlamlı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber