Bitlis'te İsrail protestosu

Bitlis'te Anadolu Gençlik Derneği, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cuma namazı sonrasında Ulu Cami önünde toplanan grup, pankartlar açarak, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Ayhan Uslu, grup adına yaptığı açıklamada, dünyanın hiçbir yerinde 'teröristler' hariç, hiç kimsenin insanların başına pervasızca bomba yağdırmadığını söyledi. İsrail'in, Mavi Marmara gemisine, uluslararası sularda, hiçbir hak hukuk tanımadan saldırdığını hatırlatan Uslu, şöyle konuştu:

"Saldırıda 9 vatandaşımızı şehit etmiştiler. İsrailliler silahsız insanların üzerine hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ve deniz kuvvetlerine ait savaş gemileriyle saldırıp, 1 metreye kadar yakın mesafeden bir insanın başına 5 mermi sıkacak kadar kin ve nefret yüklenmiş bir güruh ve gözü dünmüş canilerdir. Siyonist İsrail önceki gün bir kez daha abluka altında tuttuğu Gazze'ye saldırdı. Her türlü olumsuz koşula karşı direnen İslam ümmetinin onurunu korumak adına, bu olumsuzlara göğüs geren Filistinli, Gazzeli kardeşlerimiz, savaş uçaklarından atılan bombalarla katledildi."

Tamamen sivil unsurların hedef alındığı saldırılarda, 11 aylık bebeklerin dahi bombaların hedefi olduğunu belirten Uslu, bu katliamlara sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti. "Bir İslam beldesindeki katliamlara daha ne kadar duyarsız kalacağız. Haksızlık karşısında susmak bu milletin asla şiarı olamaz." dedi.

Grup yapılan basın açıklmasınının ardından sesszice dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber