Iğdır'da Kerbela şehitleri dualarla anıldı

Iğdır'da, Hazreti Muhammed (SAV)'in torunu Hz. Hüseyin ile 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1373. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Camilerin önünden başlayan anma törenlerinde, binlerce kişi, Hz. Hüseyin ile 71 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişi anısına ağıt yaktı, siyah giysili gençler sırtlarını zincirle dövdü. Ağıtlar eşliğinde asri mezarlığa doğru kalabalık gruplar halinde yürümeye başlayan vatandaşlar desteler eşliğinde sine dövdü. Programın yapıldığı asri mezarlığa gelen vatandaşlar anma törenine burada devam etti.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Aslan Başaran, hiçbir gücün benzeri bir insan kalabalığını gönüllü olarak bir araya toplayamayacağını belirterek, gruba şöyle seslendi: "Her şeyden önce İmam Hazreti Hüseyin'in kim olduğunu iyi bilmeliyiz. Eğer bir Müslüman Hazreti Hüseyin'i sevmiyorsa İslam nimetinin karşılığını vermiyor demektir. Allah, Ehl-i Beyt-i kalpten sevmeyi buyurmuş. Gözyaşlarımız Hazreti Hüseyin'i gönülden sevmenin bir belgesidir. Sizler isteyerek, içinizden geldiği için buradasınız. Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesini, çektiği acıları yüreğimizde hissediyoruz. Ehl-i Beyt'in yaşadıklarını unutmuyoruz. Hazreti Hüseyin'e layık olmaya çalışıyoruz. Hazreti Hüseyin aşkını içinde duyanlar zincirle dövünüyorlar, ağlıyorlar, Peygamber Efendimiz'in biricik torunu Hazreti Hüseyin'i Caferiler olarak yüreğimizde hissediyoruz."

Anma törenine katılan vatandaşlar Kızılay çadırında kan bağışladı. Törenlere katılmak üzere şehir dışından gelen misafirlere ihsan yemeğinin yanı sıra şerbet, çikolata, pasta dağıtıldı. Kerbela şehitlerini anma etkinlikleri ve Aşure Günü dolayısıyla iş yerlerinin açılmadığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber