Bu sefer ameliyat cihazları masaya yatırıldı

Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği mezuniyet sonrası eğitimlerinin beşincisi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'nde gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anestezi makinesi anatomisi' ana başlığı altında gerçekleştirilen 4 ayrı panelde anestezi cihaz ve ekipmanları tüm yönleriyle ele alındı. Sunumların hepsi anestezi teknisyen ve teknikerleri tarafından yapıldı.

İki gün süren eğitim hakkında bilgi veren Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Balkaner, ?Hastalarımızın güvenli ve sorunsuz bir ameliyat geçirebilmeleri için çok önemli olan konulardan bir tanesi de kullanılan cihazlar ve ekipmanlar. Doktor, teknisyen, tekniker başta olmak üzere bütün anestezi ekibinin kullandığı cihazları, ekipmanları ile birlikte tüm yönleri çok iyi tanıması hayati önem taşıyor. Ekip üyelerinin, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi, belirli periyotlarla eğitimler alması ameliyat olan hastalarımızın sağlığı açısından çok önemli.? dedi.

Anestezi teknisyen ve teknikerlerinin mesleki gelişimlerinin sorunsuz ve güvenli ameliyatlar için hayati önem taşıdığını tekrarlayan Balkaner, ?Maalesef bu konuda ülkemizde bir boşluk var. Mezuniyet sonrası eğitimlerin bir standartı yok. Dernek olarak düzenlediğimiz eğitimlerle bu açığı kapatmayı, sorunlara dikkat çekmeyi ve çözüm yolları üretmeyi hedefliyoruz.? dedi.

Balkaner, anestezi teknisyen ve teknikerliği mesleğini geliştirmek, akademik çalışmalarda bulunmak, toplum sağlığına katkıda bulunma amacıyla 2011 yılında derneklerini kurduklarını ifade ederek, ?Öğretim üyesi hocalarımızın, teknisyen ve tekniker arkadaşlarımızın bu kadar yoğun ilgi ve katılımını görünce bir kez daha ne kadar doğru bir iş yaptığımız ortaya çıktı. Ne mutlu bize ki bugüne kadar düzenlediğimiz beş ayrı eğitime yaklaşık bin 500 arkadaşımız katılarak bilgilerini tazeledi. Bu eğitimimize de ülkemizin değişik bölgelerinden 250'nin üzerinde meslektaşımız katıldı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber