Redhack davasında 3 kişi tahliye oldu

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne şubat ayında düzenlediği siber saldırıyla adı duyulan ve o günden bu yana da Türkiye'nin gündeminde olan 'Kızıl Hackerler, Redhack' davası Ankara'da başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Grubun üyesi olmakla suçlanan 10 kişi, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıktı. Redhack davasında tutuklu sanıklar Duygu Kerimoğlu, Alaattin Karagenç, Uğur Cihan Oktulmuş tahliye oldu. Davada bir kişi, İstanbul'da olduğu için ve Ankara'da hakim karşısına çıkamadığı gerekçesiyle tutuklu bulunuyor. Duruşma, 25 Şubat 2013 tarihine ertelendi. Mahkeme, detaylı bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi.

10 sanık "terör örgütü üyesi olmamakla beraber, silahlı terör örgütü adına suç işlemek" ile suçlanıyor. Davanın iddianamesinde sanıklar "bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına hukuka aykırı olarak girmek, bilişim sisteminin işleyişini engellemek ve bozmak, kişisel verilerin ele geçirilmesi ve yayımlanması, gizli bilgileri temin etmek" ile de suçlanıyor. Sanıklar hakkında 8,5 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

RED HACK NEDİR?

Redhack, 1997 yılında kurulan ve eylem kadrosu 12-15 kişi olan bir hacker grubu. İsmi özellikle Şubat 2012'de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesine yaptıkları siber saldırı sonrasında duyulmaya başlandı. Söz konusu eylemde, site çökertilmiş, çok sayıda ihbar ve iç yazışmalar internet ortamında yayımlanmıştı.

Redhack'in diğer eylemleri arasında ise şunlar var:

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sistemine girerek bazı TSK personelinin bilgilerinin ifşa edilmesi. Dışişleri Bakanlığı'nın dosya paylaşım sitesinin hedef alınması ve birçok yabancı diplomatın kimlik bilgilerinin yayımlanması. Türk Hava Yolları'nın internet sitesine, THY çalışanlarının grevine destek amacıyla siber saldırı gerçekleştirilmesi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ana sayfasının hacklenmesi ve AK Parti hükümetine yönelik eleştiriler yayımlanması. ÖSYM sitesinin bir süreliğine çökertilmesi.

Redhack son olarak görülen dava sebebiyle cuma akşamı Anayasa Mahkemesi'nin internet sitesine saldırı düzenledi. Saldırı nedeniyle "anayasa.gov.tr" internet adresine ulaşım bir süreliğine kesildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber