Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunu tamamladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 16:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, son toplantısını yaparak, komisyon raporunun öneriler bölümünü de tamamladı.

TBMM - Kubilay Çelik

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öneriler bölümünün 20 maddede toparlandığını belirtti. Söz konusu önerilerin muhalefet partilerinin üyeleri ile birlikte oy birliği ile kabul edildiğini ifade eden Şahin, bunun, komisyon çalışmalarının mutabakat içinde yürütüldüğünün bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Söz konusu bölümde yargı konusunun da işlendiğini anlatan Şahin, askeri ve sivil olarak ''çift başlı'' yargı sistemine son verilmesinin önemine vurgu yaptıklarını dile getirdi. Şahin, askeri yargının kaldırılmasını, bütün davalara sivil yargının bakmasını önerdiklerini, yalnızca disiplin cezalarına ilişkin uygulamaların askeri alanda sürdürülmesinin faydalı olacağını düşündüklerini söyledi.

Jandarma yerine kır polisi

Şahin, raporlarında, jandarma teşkilatının kaldırılarak polis teşkilatına dönüştürülmesini ve jandarmanın görev yaptığı bölgelerde ''kır polisi''nin oluşturulmasını tavsiye ettiklerini bildirdi.

Fişlemeler ortadan kaldırılsın

Darbe süreçlerinde en fazla yaşanan olaylardan birinin de ''fişlemeler'' olduğuna işaret eden Şahin, bunun, kamuoyunu en fazla rahatsız eden konulardan birisi olduğunu vurguladı. Şahin, bu nedenle öneriler arasında, söz konusu dönemlerde yapılan fişlemelerin, buna yönelik kayıtların ortadan kaldırılmasına yönelik talebin yer aldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber