'Dur' ihtarına uymayan araçtaki ölümde polis memuruna hapis cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2012 16:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ankara'da ''dur'' ihtarına uymayan araca ateş ederek bir kişinin ölümüne neden olan polise, 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Ovacık'ta 1 Eylül 2006'da, uygulama yapan yunus ekiplerinin ''dur'' ihtarına uymayarak kaçan araçta bulunan Aykut Sarıpoyra'nın (16), polis memuru Hakkari Ziya Sürer'in silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmesine ilişkin dava sona erdi.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Hakkari Ziya Sürer ve avukatı ile maktulün yakınları ve avukatları Mustafa Kale katıldı.

Duruşmada, avukat Mustafa Kale sanığın cezalandırılmasını istedi. Sanık Sürer, son sözünde ''diyecek bir şeyim yok'' dedi.

Mahkeme başkanı, duruşmanın sona erdiğini bildirdi. ''Kasten yaralama sonucu ölüm'' suçundan sanık Sürer'e 13 yıl hapis cezası veren mahkeme, takdir kullanarak bu cezayı 10 yıla 10 aya indirdi.

Mahkeme, ayrıca sanığa yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

-İddianame-

İddianamede, maktul Sarıpoyra ve arkadaşlarının, ailelerinden izinsiz aldıkları araçla Ovacık'ta gezdikleri, bu sırada Karşıyaka Mezarlığı yakınlarında uygulama yapan yunus ekiplerinin ''dur'' ihtarına uymayarak kaçtıkları, bu sırada, motosikletle, aracı takip eden polis ekiplerinin uyarı ateşi açtığı kaydedilmişti.

Açılan ateşin, araçta bulunan Sarıpoyra'ya isabet ettiği belirtilen iddianamede, kurşunların polis memuru Sürer'in tabancasından çıktığının anlaşıldığı ifade edilmişti.

İddianamede, ''dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak silahla ateş ettiği'' ve 8'de 8 oranında kusurlu bulunduğu iddia edilen Sürer'in, ''taksirle öldürme'' suçundan cezalandırılması istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber